Ανακαίνιση σπιτιού προσφορές Αθήνα

Τι να ΜΗΝ κάνετε όταν ψάχνετε φια ανακαίνιση σπιτιού προσφορές Αθήνα

Αν θέλεις τις καλύτερες προσφορές για ανακαίνιση στην Αθήνα, μην κάνεις τα παρακάτω

Στην Αθήνα οι ανακαινίσεις σπιτιών – είτε ολικές, είτε απλά σε ορισμένου χώρους – γίνονται όλο και πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό γίνεται για δύο κυρίως λόγους: ο πρώτος είναι το γεγονός ότι πλέον είναι ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κανείς έναν καινούργιο – ανανεωμένο έστω – χώρο και ο δεύτερος είναι το γεγονός ότι ένα ανακαινισμένο σπίτι έχει σαφώς μεγαλύτερη αξία στην αγορά ενοικίασης και πώλησης ακινήτων. Με άλλα λόγια, από όποια μεριά και να το δει κανείς, η ανακαίνιση είναι στην ουσία μία επένδυση κι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν μία επένδυση, είναι πάντα το κόστος της.

Αν λοιπόν σκέφτεστε να κάνετε μία ανακαίνιση στο σπίτι σας, εννοείται ότι πέρα από την αισθητική του χώρου και τη χρηστικότητα, αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι κυρίως η οικονομία. Είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει το κόστος και να δώσετε παραπάνω απ’ όσα θα θέλατε ή χρειάζεται να δώσετε.

Αν ζείτε στην Αθήνα, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που μπορούν να σας εξυπηρετήσουν, ας δούμε λοιπόν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε για να πετύχετε τις καλύτερες ανακαίνιση σπιτιού προσφορές Αθήνα.

ΜΗΝ απευθυνθείτε σε μεμονωμένους μάστορες

Οι μάστορες της γειτονιάς είναι καλή επιλογή για επισκευές και μερεμέτια ή ίσως και για μια απλή μορφή ανακαίνισης (πχ βάψιμο ή πέρασμα ταπετσαρίας), αλλά δεν αποτελούν καλή λύση για εκτεταμένες ανακαινίσεις. Λόγω του ότι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες θα σας χρεώσουν με την ώρα και σύντομα θα δείτε το budget σας να κάνει φτερά. Μια επιχείρηση ανακαινίσεων έχει τους δικούς της μάστορες οι οποίοι είναι και υπάλληλοι της, οπότε και θα συμπεριλάβει την αμοιβή ή τον μισθό τους στη τελική σας προσφορά. Επιπλέον, θα σας γλυτώσει και από τον κόπο του να ψάχνετε για μάστορες δεξιά κι αριστερά!

ΜΗΝ πάτε στα τυφλά

Όπως είπαμε και πριν, στην Αθήνα υπάρχουν πάρα πολλές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν ανακαινίσεις. Εννοείται πως η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν δεν είναι η ίδια αλλά και πως μπορεί να συναντήσετε πραγματικά τεράστιες διαφορές όσον αφορά τις τιμές και τις προσφορές γενικότερα. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην εμπιστευθείτε τον πρώτο τυχόντα αλλά να φροντίσετε να πάρετε μία γνώμη. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε διαβάζοντας σε σχετικά forums είτε ρωτώντας γείτονες, φίλους ή γνωστούς που έκαναν ανακαίνιση με ποια επιχείρηση συνεργάστηκαν και αν και κατά πόσο έμειναν ικανοποιημένοι. Οι ανακαινίσεις είναι τόσο συχνές στην Αθήνα πλέον, που σίγουρα δεν θα κουραστείτε πολύ για να βρείτε κάποιον που να έχει κάνει μία σχετικά πρόσφατα.

ΜΗΝ ντραπείτε να κάνετε παζάρια

Όσο πιο εκτεταμένη θα είναι μία ανακαίνιση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η επένδυση που θα πρέπει να κάνετε. Ό,τι καταφέρετε να γλυτώσετε όσον αφορά το κόστος λοιπόν, είναι καθαρό κέρδος το οποίο μπορείτε είτε να κρατήσετε, είτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε και άλλες αναβαθμίσεις στον χώρο σας. Καλό θα είναι λοιπόν να έχετε ένα budget στο μυαλό σας και όχι μόνο να μην το υπερβείτε, αλλά αν είναι δυνατόν να δώσετε και λιγότερα από αυτό. Ακόμη λοιπόν και αν σας γίνει μία καλή προσφορά εντός του budget σας, μην ντραπείτε να ρωτήσετε αν μπορεί να σας γίνει κάτι καλύτερο. Αν οι διαπραγματευτικές σας ικανότητες είναι καλές, δεν θα είναι δύσκολο να πετύχετε κάποια περαιτέρω έκπτωση.

ΜΗΝ μιλάτε από το τηλέφωνο

Η διαπραγμάτευση μίας ανακαίνισης είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει από το τηλέφωνο. Όχι μόνο θα πρέπει να επισκεφτείτε το γραφείο της επιχείρησης με την οποία θα διαπραγματευτείτε, αλλά καλό θα ήταν να έρθουν και οι ίδιοι στον χώρο σας για να ρίξουν μια ματιά και να καταλάβουν καλύτερα τι έχετε στο μυαλό σας να κάνετε και ποιες ακριβώς εργασίες πρέπει να γίνουν για να σας κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη προσφορά.

 

Σκέφτεστε να κάνετε μία ανακαίνιση στο σπίτι σας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*