Μην ξεκινήσετε το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας αν δε διαβάσετε αυτό

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας

Μην ξεκινήσετε το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας αν δε διαβάσετε αυτό

Η εξωτερική βαφή οικοδομής είναι μία εργασία ανακαίνισης που δεν γίνεται και πολύ συχνά για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας από τους κυριότερους, είναι φυσικά το σχετικά μεγάλο κόστος το οποίο θα πρέπει να επιμεριστεί σε όλους τους ενοίκους της οικοδομής. Με άλλα λόγια, ο διαχειριστής θα πρέπει να πείσει όλους τους ενοίκους ότι η οικοδομή χρειάζεται βάψιμο και θα πρέπει να μαζέψει και τα ανάλογα χρήματα για να ξεκινήσουν οι εργασίες, πράγμα που απαιτεί υπομονή, επιμονή και σχεδιασμό. Ένας άλλος συχνός λόγος είναι απλά το γεγονός ότι η οικοδομή δεν χρειάζεται και τόσο συχνά βάψιμο. Συνήθως η ανακαίνιση αυτή γίνεται μια φορά στα 10 χρόνια.

«Γιατί όμως πρέπει να βάφεται μια οικοδομή απ’ έξω;», αυτή είναι μια απορία που έχουν πολλοί κάτοικοι πολυκατοικιών, ειδικά όταν τίθεται το θέμα σε κάποια συνέλευση. Ο λόγος είναι πολύ απλός: όσο καλύτερη είναι η κατάσταση της οικοδομής, τόσο μεγαλώνει και η αξία των σπιτιών που την αποτελούν. Αν ποτέ σκεφτείτε να πουλήσετε ή να νοικιάσετε το σπίτι σας, να ξέρετε ότι η κατάσταση της οικοδομής θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στη τιμή που θα πετύχετε.

Δεδομένου λοιπόν ότι το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας δεν γίνεται και πολύ συχνά, ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε!

Τι δουλειές πρέπει να γίνουν;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από τον τύπο βαφής που πρέπει να γίνει. Γενικά, όταν βάφεται μία οικοδομή υπάρχουν δύο σενάρια: το καλό και το όχι και τόσο καλό. Το κάθε «σενάριο», έχει και τις δικές του δουλειές.

Το καλό σενάριο

Το καλό σενάριο είναι το χρώμα της οικοδομής σας να έχει απλά ξεφτίσει ή τριφτεί σε κάποια σημεία ή ακόμη και σε όλη την επιφάνεια της. Στη περίπτωση αυτή, το συνεργείο θα τρίψει τις προβληματικές περιοχές – ή και όλη την επιφάνεια της οικοδομής -, θα περάσει σε αυτές αστάρι νεφτιού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η βαφή με ένα ή δύο χέρια ακρυλικού χρώματος. Πρόκειται για τη πιο συνηθισμένη και «ανέξοδη» μορφή εξωτερικού βαψίματος. Οι εργασίες είναι απλές και διαρκούν μόλις δυο με τρεις μέρες, ανάλογα με το μέγεθος της οικοδομής.

Το όχι και τόσο καλό σενάριο

Σε αυτό το σενάριο το χρώμα της οικοδομής έχει φθαρεί ή ξεφλουδίσει όχι από τη πάροδο του χρόνου και την έκθεση του στον αέρα της πόλης και τα στοιχεία της φύσης, αλλά από υγρασία. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει ένα έμπειρο συνεργείο, σαν αυτό  που διαθέτει η ΧΡΩΜΑ ΝΤΕΚΟΡ, να κάνει μία έρευνα και να βρει τη πηγή της εργασίας. Συνήθως πρόκειται για κάποια διαρροή από υδρορροή ή κάποια κακή στεγανοποίηση στη ταράτσα ή κάποια μπαλκόνια.

Αφού εντοπιστεί η βλάβη θα πρέπει να διορθωθεί οπωσδήποτε προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες βαψίματος – οι οποίες και είναι όμοιες με αυτές του καλού σεναρίου. Αν δεν γίνει αυτό, τότε το βάψιμο στην ουσία θα είναι δώρον άδωρον, αφού τα προβλήματα θα εμφανιστούν ξανά και μάλιστα σχετικά σύντομα.

Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω το βάψιμο;

Πριν ξεκινήσουν οι βαφές και δεδομένου ότι θα χρειαστείτε σκαλωσιά και άλλα «επικίνδυνα» μέσα και εργαλεία για να φέρετε σε πέρας τις εργασίες, καλό θα ήταν να βγάλετε μία ειδική άδεια εξωτερικού βαψίματος, την οποία και συνήθως παίρνετε από τον Δήμο. Η άδεια αυτή σας καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος – είτε εις βάρος των βαφέων είτε εις βάρος κάποιου περαστικού – κατά τη διάρκεια των εργασιών. Η μορφή της άδειας και το τι θα περιλαμβάνει, θα εξαρτηθεί από τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστούν. Εννοείται ότι θα πρέπει να έχετε καταλήξει σε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πριν να απευθυνθείτε στις αρχές για την ειδική άδεια.

Μπορεί λοιπόν το εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας να μην είναι και τόσο απλή υπόθεση, αλλά σίγουρα δεν είναι και κάτι το τραγικό. Αρκεί να θυμάστε πως στο τέλος θα βγείτε κερδισμένοι, αφού θα ανέβει η αξία του σπιτιού σας!

Ζητήστε προσφορά για εξωτερικό βάψιμο πολυκατοικίας   τηλ.:  2103474899 – κιν: 6985811689 

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *