Πως διαμορφώνονται οι υδραυλική εγκατάσταση μπάνιου τιμές

υδραυλική εγκατάσταση μπάνιου τιμές

Τα πάντα για τις τιμές υδραυλικών εγκαταστάσεων

Οι ανακαινίσεις πλέον είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις, καθώς είναι δύσκολο να βρει κανείς ένα καινούργιο σπίτι ή έστω ένα μεγαλύτερο. Οι ανακαινίσεις πλέον έχουν γίνει η μόνη λύση για όσους θέλουν να αλλάξουν το περιβάλλον τους αλλά και για όσους θέλουν απλά να κάνουν μια αναβάθμιση στον χώρο τους για να τον πουλήσουν ή να τον νοικιάσουν, είτε για να κάνουν τη διαβίωση τους καλύτερη και πιο άνετη αν σκοπεύουν να μείνουν εκεί. Μία ανακαίνιση είναι μία καλή ευκαιρία για ριζικές αλλαγές στο σπίτι και στη διαρρύθμιση του και συχνά αποτελεί ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μπάνιου ή την σχεδόν ολική ανακατασκευή ενός παλιού.

Όταν λοιπόν μιλάμε για ολική ανακαίνιση ή για κατασκευή μπάνιου, το μυαλό των περισσότερων από μας πάει στα είδη υγιεινής, στη διαμόρφωση του χώρου κλπ. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν πολλοί όμως, είναι το γεγονός ότι μία τέτοια δραστική ανακαίνιση, συνήθως απαιτεί κι επεμβάσεις στις σωληνώσεις του μπάνιου. Αν πρόκειται για κατασκευή δεύτερου μπάνιου, εννοείται πως θα πρέπει να γίνουν και οι ανάλογες υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Ο υδραυλικές εργασίες εννοείται πως απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις αλλά κι έμπειρους τεχνίτες για να γίνουν σωστά, γι’ αυτό και το κόστος τους μπορεί να αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του τελικού λογαριασμού της ανακαίνισης. Τι είναι όμως αυτό που καθορίζει τις υδραυλική εγκατάσταση μπάνιου τιμές; Πώς θα μπορέσετε να βρείτε τις καλύτερες; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Τι θα σας χρειαστεί;

Είτε πρόκειται για δραστική ανακαίνιση είτε για κατασκευή νέου μπάνιου, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε σωλήνες ύδρευσης αλλά και αποχέτευσης για τα είδη υγιεινής σας αλλά και για τα νερά του πατώματος του μπάνιου σας. Τα καλά νέα είναι ότι οι σωλήνες αυτοί κατασκευάζονται πλέον από PVC, οπότε είναι πολύ φθηνότεροι από τους παλιότερους που ήταν μεταλλικοί. Τους σωλήνες αλλά και όλα τα «αξεσουάρ» μπορεί να σας τα παρέχει και το γραφείο ανακαινίσεων με το οποίο θα συνεργαστείτε, συμπεριλαμβάνοντας το κόστος τους στη τιμή της προσφοράς που θα σας γίνει. Η άλλη επιλογή σας είναι φυσικά να τα αγοράσετε μόνοι σας, πάντα όμως υπό τις υποδείξεις των μαστόρων για να μη κάνετε λανθασμένες επιλογές.

Εργασίες

Οι εργασίες που θα χρειαστούν είναι αρκετές και θα πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός τους, ειδικά αν πρόκειται να εμπλακούν διαφορετικά συνεργεία και όχι μόνο οι υδραυλικοί. Είναι σίγουρο ότι θα συμπεριλαμβάνουν σκαψίματα, ενώ στη περίπτωση της κατασκευής μπάνιου, μπορεί ακόμα να σηκωθεί και κάποιος τοίχος. Στο τέλος φυσικά θα γίνει και η τοποθέτηση του πατώματος και των πλακιδίων, έτσι ώστε ο χώρος να γίνει βιώσιμος κι ευχάριστος ξανά. Οι εργασίες σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσφοράς που θα σας γίνει. Συνιστούμε να τις εμπιστευτείτε σε κάποιο γραφείο ανακαινίσεων και όχι σε μεμονωμένους μάστορες για να γίνει καλά και σωστά η ανακαίνιση και ο προγραμματισμός των εργασιών.

Διαμόρφωση τιμής

Ας περάσουμε λοιπόν στο δια ταύτα που λένε. Πώς θα καθοριστεί η τιμή του project σας;

Αν και μπορεί να βρείτε διάφορους τιμοκαταλόγους εργασιών online αλλά και αλλού, να ξέρετε ότι οι τιμές που βλέπετε εκεί δεν είναι παρά ενδεικτικές. Για να σας γίνει μία σωστή κι εμπεριστατωμένη προσφορά, η επιχείρηση ανακαινίσεων θα πρέπει να αποκτήσει μια καλή ιδέα γύρω από τον χώρο σας αλλά και από το τι ακριβώς επιθυμείτε να κάνετε. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σας παρουσιάσουν ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα αλλά και κόστος των εργασιών.

Τα παραπάνω θα γίνουν με μια επίσκεψη των ειδικών στον χώρο σας κατά την οποία θα μιλήσουν μαζί σας αλλά και θα σας υποδείξουν τι και πως μπορεί να γίνει στο μπάνιο σας αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο επιθυμείτε να ανακαινίσετε. Εννοείται ότι η τιμή που θα σας παρουσιαστεί θα είναι «μοναδική» για τη περίπτωση σας.