5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στη διακόσμηση σαλονιού

5 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στη διακόσμηση σαλονιού

Τι να ΜΗΝ κάνετε στη διακόσμηση σαλονιού.

Το σαλόνι του σπιτιού μας είναι το δωμάτιο στο οποίο περνάμε πολύ χρόνο κάθε μέρα. Είναι το δωμάτιο στο οποίο χαλαρώνουμε και βρισκόμαστε με την οικογένεια μας αλλά και το δωμάτιο στο οποίο υποδεχόμαστε τους φίλους μας και άλλους καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το σαλόνι είναι ίσως ο πιο σημαντικός χώρος τους σπιτιού μας και ως εκ τούτου, η διακόσμηση του παίζει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Η διακόσμηση του σαλονιού πέρα από το προσωπικό μας γούστο και στιλ, θα πρέπει να έχει και μια πρακτική και χρηστική χροιά. Όπως είπαμε και πριν, το σαλόνι είναι το δωμάτιο στο οποίο ζούμε και χαλαρώνουμε, άλλωστε οι Άγγλοι το αποκαλούν και living room. Εννοείται ότι η πιο λύση για τη σωστή διακόσμηση του θα ήταν η πρόσληψη κάποιων ειδικών διακοσμητών, σαν αυτούς που διαθέτουν γνωστές εταιρείες όπως η Chroma Decor. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να κάνουμε και μόνοι μας αυτό το «έργο», θα πρέπει όμως πάση θυσία να αποφύγουμε κάποια μεγάλα λάθη. Ας τα δούμε!

Λάθος πρώτο: Βάψιμο πριν την επιλογή επίπλων

Αυτό πρόκειται τια το πιο συχνό λάθος, ειδικά όταν ανακαινίζεται ένα σαλόνι ή όταν μπαίνει κάποιος σε καινούργιο και κενό σπίτι. Το χρώμα των τοίχων θα πρέπει να ορίζεται από το χρώμα των επίπλων και των άλλων διακοσμητικών και όχι το αντίθετο. Αν επιλέξετε πρώτα το χρώμα του σαλονιού σας θα περιορίσετε σημαντικά τις επιλογές σας, αφού θα μπορείτε να επιλέξετε μόνο έπιπλα που να ταιριάζουν με το χρώμα της επιλογής σας. Τι γίνεται αν βρείτε τον τέλειο καναπέ για σας αλλά δεν ταιριάζει με το χρώμα του τοίχου σας; Στην επιλογή επίπλων και διακόσμησης θα πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελευθερία και η επιλογή χρώματος τοίχων, την περιορίζει σημαντικά.

Λάθος δεύτερο: Επιλογή επίπλων χωρίς σκέψη

Πολλοί επιλέγουν για το σπίτι τους έπιπλα που τους άρεσαν και τους τράβηξαν τη προσοχή όταν τα είδαν σε κάποιο φιλικό σπίτι ή σε κάποια έκθεση επίπλων, χωρίς να σκεφτούν αν θα ταιριάζουν με το σπίτι τους. Μέγα λάθος. Μπορεί ο καναπές των ονείρων σας που μόλις είδατε σε κάποιο κατάστημα, απλά να είναι πολύ μεγάλος για το σαλόνι σας και να σας κλείνει όλο τον χώρο. Μπορεί να ισχύει και το αντίθετο. Ποτέ μην πάτε για ψώνια επίπλων χωρίς ένα μέτρο και τις διαστάσεις του σαλονιού σας γραμμένες σε ένα χαρτί.

Λάθος τρίτο: Επιλογή επίπλων με βάση τα τρέχοντα trends

Ναι, όλοι θέλουμε να έχουμε ένα trendy και μοντέρνο σαλόνι, ωστόσο θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι οι τάσεις στη διακόσμηση, όπως και αυτές στη μόδα, αλλάζουν πολύ γρήγορα. Τα έπιπλα που αγοράσατε σήμερα, μπορεί να είναι απλά αστεία σε λίγους μήνες ή τον επόμενο χρόνο και να θέλετε πάλι αλλαγή! Επιπλέον, συχνά τα designer έπιπλα δεν φημίζονται για το πόσο πρακτικά και άνετα είναι. Πάντα να έχετε στο μυαλό σας αυτούς τους παράγοντες, τα έπιπλα άλλωστε είναι για να καθόμαστε, δεν είναι διακοσμητικά.

Λάθος τέταρτο: Παντελής έλλειψη διακόσμησης

Πολλοί αφήνουν το σαλόνι τους χωρίς καθόλου διακοσμητικά, μένοντας μόνο στις όμορφες επιλογές επίπλων τους. Ο μινιμαλισμός ανήκει για τα καλά στο παρελθόν, οπότε αυτό και μόνο θα πρέπει να αρκεί σαν λόγος για την ύπαρξη διακόσμησης στο σαλόνι. Πέρα όμως από αυτό, τα διακοσμητικά είναι αυτά που δίνουν μια προσωπική πινελιά σε κάθε χώρο και τον κάνουν δικό μας πολύ πιο «αποτελεσματικά» σε σχέση με τα έπιπλα.

Λάθος πέμπτο: Η τηλεόραση στο επίκεντρο

Οι εποχές που η τηλεόραση ήταν έπιπλο και αποτελούσαν το επίκεντρο του σαλονιού, ανήκουν στο παρελθόν μαζί με τη ντίσκο και τις κασέτες! Οι μοντέρνες τηλεοράσεις είναι λεπτές και θα πρέπει να αποτελούν μεν μέρος της διακόσμησης, αλλά δεν θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της και να επικρατούν. Όσο μεγάλη και να είναι η οθόνη σας λοιπόν, φροντίστε η παρουσία της να είναι διακριτική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*