5 μεγάλα ψέματα και παρανοήσεις για την θερμοπρόσοψη

Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα για τις θερμοπροσόψεις

Τα 5 μεγαλύτερα ψέματα για τις θερμοπροσόψεις

Η Θερμοπρόσοψη είναι σίγουρα η καλύτερη λύση για τη μόνωση ενός κτιρίου που έχει ήδη κατασκευαστεί και δεν έχει επαρκή θερμομόνωση ή απλά δεν πληροί τα ενεργειακά κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε και είναι αδύνατον να πωληθεί ή να ενοικιαστεί, νόμιμα τουλάχιστον. Πρόκειται για μία διαδικασία με μεγάλα οφέλη, για την οποία ενδιαφέρονται ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και κτιρίων, ειδικά όσον είναι πιο παλιά και αντιμετωπίζουν σοβαρά μονωτικά προβλήματα.

Όπως είναι λοιπόν φυσικό λοιπόν, ακούγονται πολλά και διάφορά για τις θερμοποροσόψεις. Κάποια πράγματα από αυτά που ακούγονται όμως, είναι στην καλύτερη περίπτωση ανακριβή και μπορούν μάλιστα να αποθαρρύνουν κάποιους από την εν λόγω διαδικασία και κατασκευή. Ας δούμε λοιπόν τα μεγαλύτερα ψέματα που αφορούν τις θερμοποροσόψεις.

Ψέμα 1: Δεν προσθέτουν κάτι στο κτίριο

Πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι μία θερμοπρόσοψη δεν προσδίδει κάτι στην αξία του κτιρίου στο οποίο τοποθετείται και απλά βοηθάει στην εξοικονόμηση μερικών ευρώ από τον κλιματισμό και τη θέρμανση κάθε χρόνο. Αυτό φυσικά είναι στην καλύτερη περίπτωση ανακρίβεια. Η βελτίωση της ενεργειακής κατάταξης του κτιρίου θα ανεβάσει την αντικειμενική του αξία. Επιπλέον, η θερμοπρόσοψη μπορεί να ανανεώσει την όψη ενός παλιότερου κτιρίου και να ανανεώσει την εμφάνιση του, αυξάνοντας έτσι πάλι την μεταπωλητική του αλλά και την αισθητική του αξία.

Ψέμα 2: Η όλη διαδικασία είναι πολύ «μπελαλίδικη».

Αυτό πρόκειται για τεράστιο ψέμα. Η όλη διαδικασία της εγκατάστασης της θερμοπρόσοψης γίνεται αποκλειστικά στο εξωτερικό του κτιρίου, οπότε οι πιθανότητες να προκληθεί κάποια ζημιά ή άλλη ενόχληση μέσα στο σπίτι σας είναι στη χειρότερη περίπτωση ελάχιστες. Επιπλέον, ένα ειδικά εκπαιδευμένο συνεργείο, σαν αυτό της Chroma Decor, μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες χωρίς καν να ενοχλήσει τη γειτονιά με φασαρία, κλείσιμο δρόμου και άλλες οχλήσεις που συνδέονται με οικοδομικές και άλλες παρόμοιες εργασίες. Για να καταλάβετε καλύτερα, όταν τοποθετείται θερμοπρόσοψη σε κτίριο με γραφεία, τα εν λόγω γραφεία συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικότατα μέχρι και τη πλήρη περάτωση των εργασιών.

Ψέμα 3: Μπορείς να βάλεις τη Θερμοπρόσοψη μόνο σε μία επιφάνεια του κτιρίου

Πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να τοποθετήσουν θερμοπρόσοψη μόνο σε μια συγκεκριμένη επιφάνεια του κτιρίου τους – συνήθως «αυτή που βλέπει ο ήλιος» – για να γλυτώσουν έτσι χρήματα και να απολαύσουν κάποια αν όχι πολλά από τα οφέλη της θερμοπρόσοψης.  Αυτό φυσικά πρόκειται για τεράστια παρανόηση ή απλά για κουτοπονηριά. Για να γίνει σωστά η μόνωση του κτιρίου και να αποδώσει αποτελέσματα η θερμοπρόσοψη, θα πρέπει να εφαρμοστεί σε ΟΛΗ την επιφάνεια του κτιρίου. Σε αντίθετη περίπτωση γίνεται απλά μία τρύπα στο νερό αφού ότι θα κερδηθεί από την μονωμένη πλευρά θα χαθεί στις άλλες.

Ψέμα 4: Το κόστος είναι τεράστιο

Το κόστος της θερμοπρόσοψης δεν είναι standard καθώς εξαρτάται από παράγοντες όπως το μέγεθος του κτιρίου και το κλίμα της περιοχής, το οποίο και καθορίζει το μονωτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί. Επίσης, αν πρόκειται για πολυκατοικία, το κόστος θα μοιραστεί ανάμεσα στους κατοίκους, οπότε θα είναι αρκετά ανεκτό για το κάθε διαμέρισμα. Όπως και να έχει, τα οφέλη σίγουρα θα είναι περισσότερα από το κόστος, ακόμη και αν πληρώσετε μόνος σας τη θερμοπρόσοψη.

Ψέμα 5: Η απόσβεση της επένδυσης γίνεται αμέσως

Αυτό είναι μία υπερβολή η οποία μπορεί να προκαλέσει έντονη απογοήτευση σε όσους τοποθετήσουν θερμοπρόσοψη. Η απόσβεση της επένδυσης είναι βέβαιη και σχετικά σύντομη, αλλά σίγουρα δεν θα γίνει αμέσως. Θα χρειαστούν 2 με 3 χρόνια για να γίνει η απόσβεση αλλά τα οφέλη της θα σας μείνουν για μια ζωή ενώ θα δείτε και σημαντική μείωση στους λογαριασμούς σας αμέσως μετά το τέλος των εργασιών.

Ζήτα Προσφορά για Εξωτερική Θερμομόνωση – Θερμόπροσοψη

 

2103474899 - 6985811689

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *