Επενδύστε σωστά με ανακαινίσεις κατοικιών Πειραιάς

ανακαινίσεις κατοικιών Πειραιάς

Οι καλύτερες ανακαινίσεις για να ξεχωρίσει το σπίτι σου στον Πειραιά

Δεδομένου ότι νέα ακίνητα δεν χτίζονται πια λόγω της κρίσης, η αγορά ακινήτων έχει γίνει πάρα πολύ ανταγωνιστική. Είναι πλέον πολύ δύσκολο σε μια πόλη σαν τον Πειραιά να νοικιάσει ή να πουλήσει κανείς ένα σπίτι το οποίο είναι παλιό ή σε όχι και πάρα πολύ καλή κατάσταση. Αν λοιπόν θέλει κανείς να ξεχωρίσει το σπίτι του και να μην έχει πρόβλημα όταν θα το βγάλει στην αγορά, η λύση είναι μία: θα πρέπει να επενδύσει στην ανακαίνιση του σπιτιού του, έτσι ώστε αυτό να ανανεωθεί ή να διορθωθούν οι όποιες ατέλειες του και να αποκτήσει μια ανταγωνιστική θέση στην αγορά.

Μια ολική ή εκτεταμένη ανακαίνιση μπορεί να μην είναι πάντα εφικτή τόσο για οικονομικούς όσο και για πρακτικούς λόγους. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχουν κάποιες στοχευμένες κινήσεις και ανακαινίσεις που μπορούν να γίνουν προκειμένου να ανέβει η αξία του σπιτιού σας και να ξεχωρίσει στην ανταγωνιστική αγορά του Πειραιά. Ας δούμε λοιπόν τις καλύτερες ιδέες για ανακαινίσεις κατοικιών Πειραιάς.

Ανακαινίστε το μπάνιο σας

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά το μπάνιο είναι ίσως το πιο σημαντικό δωμάτιο στην αγορά ακινήτων. Ένα καλά διατηρημένο και σύγχρονο μπάνιο μπορεί να ανεβάσει κατακόρυφα την αξία του σπιτιού, ακόμη και αν οι άλλοι χώροι του δεν είναι και τόσο μοντέρνοι. Οι ανακαίνιση μπάνιου λοιπόν, είναι από τις πιο συνηθισμένες ανακαινίσεις που γίνονται στις μέρες μας. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε ανακαίνιση μπάνιου; Μία τέτοια ανακαίνιση μπορεί να είναι σχετικά περιορισμένη και μόνο αισθητικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα η αλλαγή πλακιδίων, ή και ολική με κύριο σκοπό τόσο την αισθητική όσο και την χρηστική αναβάθμιση. Μία από τις πιο συνηθισμένες εργασίες ανακαίνισης είναι η αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα και φυσικά η αντικατάσταση των ειδών υγιεινής. Η έκταση της ανακαίνισης είναι δική σας επιλογή και φυσικά θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το budget σας.

Αναβαθμίστε ενεργειακά το σπίτι σας

Αν το σπίτι σας έχει ξύλινες πόρτες και παράθυρα και γενικά δεν θα έπαιρνε καλό βαθμό στο πιστοποιητικό ενέργειας, εννοείται πως η ενεργειακή του αναβάθμιση θα πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες σας. Υπάρχουν πολλά προγράμματα από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε και να αποκτήσετε χρηματοδότηση για μεγάλο μέρος των εργασιών. Μιλήστε με ένα γραφείο ανακαινίσεων ή έναν ειδικό σε θέματα ενέργειας και σίγουρα θα μάθετε πολλά σχετικά με τη εξοικονόμηση ενέργειας και πως μπορείτε να την πετύχετε. Όσο πιο μεγάλο βαθμό πάρετε στο ενεργειακό πιστοποιητικό σας – το οποίο και είναι απαραίτητο πλέον βάσει νόμου για πώληση ή ακόμη κι ενοικίαση σπιτιού – τόσο πιο πολύ θα ανέβει η αξία του σπιτιού σας. Είναι μια επένδυση που θα ωφελήσει τόσο την τσέπη σας, όσο και το περιβάλλον!

Αλλάξτε την κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό δωμάτιο για την αξία του σπιτιού σας, ειδικά να είναι μεγάλο και προορίζεται για κάποια οικογένεια και όχι κάποιον εργένη ή φοιτητές. Μία καλή κουζίνα θα κάνει τη διαφορά και μπορεί να είναι και αυτή που θα «πείσει» κάποιο υποψήφιο ενοικιαστή ή αγοραστή να πει το ναι. Όπως και στο μπάνιο, έτσι κι εδώ μία ανακαίνιση μπορεί να είναι απλή – αλλαγή πλακιδίων κι εδώ – ή και πιο σύνθετη, ακόμη και ολική. Μία από τις αλλαγές που σίγουρα θα κερδίσουν τις εντυπώσεις αλλά και θα κάνουν την κουζίνα σας πιο χρηστική και φιλική, είναι η αλλαγή της διαρρύθμισης της με τη δημιουργία μίας νησίδας. Μπορείτε επίσης πάντα να αλλάξετε και τα ντουλάπια και τα άλλα έπιπλα.

Αυτές δεν είναι παρά μόνο μερικές ιδέες για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να αυξήσετε την αξία του. Για καλύτερες και πιο εμπεριστατωμένες προτάσεις και ιδέες, εννοείται πως η καλύτερη λύση είναι να καλέσετε κάποιους ειδικούς να δουν τον χώρο σας και να κάνουν προτάσεις, οι οποίες και φυσικά θα είναι μοναδικές και ειδικές για το σπίτι σας και τις αλλαγές που χρειάζεται.

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *