Γιατί το σπίτι σας χρειάζεται ανακαίνιση με Laminate πατώματα

Μήπως ήρθε η ώρα για ανακαίνιση με Laminate πατώματα;

Μήπως ήρθε η ώρα για ανακαίνιση με Laminate πατώματα;

Το πάτωμα είναι αναμφίβολα το μέρος του σπιτιού που ταλαιπωρείται πιο πολύ κάθε μέρα, πράγμα λογικό αφού σκοπός του είναι να το πατάμε, πολλές φορές και με λερωμένα και βρεγμένα πόδια και παπούτσια. Το ξύλινο πάτωμα είναι αυτό που είναι και το λιγότερο ανθεκτικό σε αυτή τη ταλαιπωρία και αυτό που με τον καιρό αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα όπως τα φουσκώματα, τα ραγίσματα, τα σημάδια και άλλα που μειώνουν τόσο την αισθητική όσο και τη χρηστική του αξία.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι το πάτωμα αποτελεί τον κύριο στόχο πολλών ανακαινίσεων, ειδικά τα τελευταία χρόνια που χάρη στη πρόοδο της τεχνολογίας έχουν εμφανιστεί και πολλές αξιόλογες εναλλακτικές. Η πιο δημοφιλής επιλογή στις ανακαινίσεις πλέον σύμφωνα με μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Chroma Decor, είναι τα πατώματα Laminate.

Τι είναι τα Laminate πατώματα;

Το Laminate στην ουσία είναι ένα τεχνητό υλικό το οποίο έχει κατασκευαστεί ειδικά για να μιμείται όσο το δυνατόν περισσότερο το ξύλο και τις ιδιότητες του, χωρίς όμως να έχει πολλά από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του. Με άλλα λόγια, είναι ένα πρωτοποριακό υλικό που παρέχει όλα τα αισθητικά και όχι μόνο οφέλη του ξύλινου πατώματος, χωρίς όμως τα μειονεκτήματα που το συνοδεύουν. Χάρη στη μοναδική του σύνθεση, το Laminate μπορεί να τοποθετηθεί σε δωμάτια και χώρους όπου δεν θα ήταν καλή ιδέα να τοποθετήσετε ξύλο, όπως είναι οι εξωτερικοί χώροι και το μπάνιο. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα πλεονεκτήματα του.

Μεγαλύτερη αντοχή

Τα πατώματα Laminate καλύπτονται με ένα ειδικό βινυλιακό υλικό το οποίο τα προστατεύει από τις γρατσουνιές αλλά και τους άλλους παράγοντες που ταλαιπωρούν και φθείρουν το ξύλο. Με άλλα λόγια, είναι σαν να υπάρχει μια αόρατη ασπίδα προστασίας πάνω τους που κρατά μακριά τις φθορές και τα προβλήματα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι σε καμία περίπτωση τα Laminate πατώματα δεν είναι «αθάνατα». Με τον καιρό θα παρουσιάσουν και αυτά αισθητικά προβλήματα όπως αποχρωματισμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα προβλήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με ειδικά προϊόντα αλλά και η εμφάνιση τους γίνεται πολύ αργά σε σχέση με το ξύλο.

Μεγαλύτερη προστασία κόντρα στην υγρασία

Η υγρασία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των ξύλινων πατωμάτων και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το φούσκωμα και τον διαχωρισμό των σανίδων τους. Τα Laminate λόγω του βινυλίου που τα καλύπτει, είναι εξαιρετικά ανθεκτικά απέναντι στην υγρασία και μπορούν κατά συνέπεια να τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους, φουαγιέ κτιρίων και ξενοδοχείων και μπάνια.

Μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια

Δεδομένου ότι τα ξύλινα πατώματα φτιάχνονται από αληθινό ξύλο, τα πιο όμορφα πατώματα κατασκευάζονται από σπάνια και πολύ ακριβά ξύλα. Αυτό δεν ισχύει με τα Laminate. Το υλικό που τα καλύπτει μπορεί να πάρει όποια μορφή θέλουμε κι έτσι μπορούν να μιμηθούν σχεδόν οποιοδήποτε τύπου ξύλου και σε όλες τις αποχρώσεις. Με άλλα λόγια, θα μπορέσετε να αποκτήσετε το πάτωμα από ακριβό ξύλο που πάντα ονειρευόσασταν σε πολύ οικονομικές τιμές οι οποίες θα απέχουν έτη φωτός από το απαγορευτικό κόστος του πραγματικού ξύλου.

Εύκολη τοποθέτηση

Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του Laminate είναι το πόσο εύκολο είναι να τοποθετηθεί σχεδόν σε οποιονδήποτε χώρο. Διατίθεται σε έτοιμα κομμάτια τα οποία στην ουσία ενώνονται σαν παζλ για να πάρουμε το τελικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που μπορεί να γίνει και σαν project «κάν’το μόνος σου», δεδομένου πάντα ότι υπάρχουν οι ανάλογες ικανότητες και εργαλεία. Εννοείται πως για σίγουρα αποτελέσματα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό συνεργείο, το οποίο σε κάθε περίπτωση δεν θα σας κοστίσει και πολύ ακριβά.

Άμεση διάθεση

Πολύ συχνά παρατηρείται έλλειψη σε συγκεκριμένους τύπους ξύλινων πατωμάτων και οι ελλείψεις αυτές οδηγούν και σε κατακόρυφη αύξηση των τιμών. Τα πατώματα Laminate είναι στην ουσία τεχνητά και ως εκ τούτου, είναι σχεδόν πάντα άμεσα διαθέσιμα, όποιο χρώμα και σχέδιο και αν σας ενδιαφέρει.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί επώνυμα  laminate της εταιρίας  tarkett Γερμανικής προέλευσης και άριστης ποιότητας.  Επικοινωνήστε μαζί μας για  οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την  ανακαίνιση που επιθυμείτε να κάνετε και κάποιος εκπρόσωπος μας θα έρθει για επιμέτρηση δωρεάν στο χώρο σας και στη συνέχεια θα σας δώσουμε μία αναλυτική  οικονομοτεχνική προσφορά. Τηλ.: 2103474899 – Κιν.: 6985811689

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*