Ανακαίνιση Μπάνιου: Υπολογίστε το κόστος πριν την κάνετε

Ανακαίνιση Μπάνιου: Υπολογίστε το κόστος πριν την κάνετε

Η δύσκολη οικονομικά περίοδος που διανύουμε μας έχει επιβάλλει να προσμετράμε πιο προσεκτικά κάθε ευρώ που βγαίνει από την τσέπη μας και όχι άδικα. Η φειδώ είναι ακόμα μεγαλύτερη αν πρόκειται τα χρήματα που θα ξοδέψουμε να είναι αρκετά όπως σε μια ανακαίνιση μπάνιου όπου οφείλαμε να έχουμε μια εμπεριστατωμένη και ξεκάθαρη αίσθηση τι είναι αυτό που θα μας καθορίσει το κόστος ανακαίνισης από πριν ώστε να πάρουμε από την αρχή σωστές αποφάσεις χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα της επένδυσης μας.
Αν λοιπόν έχετε στο νου σας έστω και σαν μια φευγαλέα σκέψη ότι το μπάνιο σας χρειάζεται μερικές αλλαγές τότε αυτό το κείμενο σίγουρα θα σας βοηθήσει ώστε τα πρώτα σας βήματα να γίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Ποιες είναι οι ανάγκες σας;

mpanio1

Το πρώτο και κύριο που θα πρέπει να σας απασχολήσει είναι να εντοπίσετε τι ακριβώς εχει ανάγκη το μπάνιο του σπιτιού σας. Μην βιαστείτε να απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση και να προχωρήσετε παρακάτω. Δώστε βάση γιατί εδώ είναι που την πατάνε οι περισσότεροι. Η απάντηση που θα δώσετε σε αυτή την ερώτηση είναι η βάση στην οποία θα κτίσετε αργότερα. Επίσης να έχετε στο μυαλό σας ότι πρέπει να διαχωρίσετε αυτά που εσείς θα θέλατε για το μπάνιο και αυτά που αποτελούν προτεραιότητα από λειτουργικής άποψης και να εστιάσετε μόνο στα δεύτερα αν ο προϋπολογισμός σας είναι πολύ περιορισμένος.

Έχοντας αυτά κατά νου μπορείτε να προσδιορίσετε αν είναι αναγκαία μια εξ ολοκλήρου ανακαίνιση που περιλαμβάνει ενδεχομένως τα υδραυλικά τα ηλεκτρολογικά και νέα διαμόρφωση του μπάνιου με καινούργια χτισίματα. Είδος ανακαίνισης ή αυτό που σας χρειάζεται είναι μια απλή επέμβαση σε συγκεκριμένα σημεία όπως η αλλαγή των επίπλων και της διακόσμησης.

Έκταση του μπάνιου

Έχοντας τοποθετήσει το πρόβλημα σας σε σωστή βάση μπορείτε να προχωρήσετε στα ποιο πρακτικά και τεχνικά θέματα που θα καθορίσουν και αυτά με την σειρά του το κόστος ανακαίνισης. Από τα πρώτα πράγματα που θα σας απασχολήσουν είναι το εμβαδόν του μπάνιου σας . Όπως είναι εύλογο ένα μικρό μπάνιο απαιτεί περισσότερη φροντίδα από ένα μικρότερο, οπότε, προσδιορίστε ακριβώς τα τετραγωνικά που καλύπτει το μπάνιο σας γιατί θα σας χρειαστούν.

Βέβαια μην αρκεστείτε στην επιφάνεια του δαπέδου αλλα να συμπεριλάβεται και τους τοίχους που πολλές φορές καλύπτονται με το ίδιο πλακάκι. Μην παραλείψετε ιδιαίτερα χαρακτηριστικα του μπάνιου σας όπως εσοχές, χαμηλό ταβάνι κ.α. που πιθανόν να δυσκολέψουν την ανακαίνιση του χώρου. Πρέπει να γνωρίζετε τις χωροταξικές δυσκολίες από την αρχή για να τις ξεπεράσετε.

Ποιος θα υλοποιήσει την ανακαίνιση αυτή;

Σίγουρα η επιλογή σας δεν θα είναι εύκολη όταν θα κληθείτε να αποφασίσετε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της ανακαίνισης του μπάνιου σας. Αν είστε από τους τυχερούς που η επαγγελματική τους ιδιότητα τους επιτρέπει να έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν ένα μέρος των εργασιών ή ακόμα γνωρίζουν κάποιο που μπορεί να το αναλάβει σίγουρα πρέπει να το εκμεταλλευτείτε.

Στην πλειοψηφία τους όμως οι άνθρωποι δεν έχουν σχέση με την ανακαίνιση και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καταφύγουν σε έρευνα αγοράς για να βρουν την κατασκευαστική εκείνη εταιρεία που θα μπορεί να υλοποιήσει τις ανάγκες τους στο επιθυμητό κόστος.

Ποια υλικά θα επιλέξετε για την ανακαίνιση;

Αν έχετε απευθυνθεί σε κάποιο ειδικό για την ανακαίνιση σας μπορεί να εχει αναλάβει εκείνος αυτό το κομμάτι των υλικών που απαιτουνται και να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε περεταίρω με αυτά.
Αν όμως δεν συμβεί αυτό ή αν ο επαγγελματίας δεν σας παρέχει αυτή την δυνατότητα θα πρέπει να κάνετε μια σοβαρή έρευνα αγοράς ώστε να πεταχτέ την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής. Να έχετε στο νου σας ότι υπάρχουν ειδή υγιεινής σε διαφορές ποιότητες ανάλογες της τιμής.

Με το τέλος αυτού του κειμένου έχετε πάρει τα βασικά εφόδια που απαιτουνται για να ξεκινήσετε σωστά μια ανακαίνιση για το μπάνιο σας. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες και για επιπλέον διευκρινήσεις είμαστε στην διάθεση σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*