Ανακαινίστε το μπάνιο σας με μπάνιο και νεροχύτη από γρανίτη

Ανακαινίστε το μπάνιο σας με μπάνιο και νεροχύτη από γρανίτη

Ανακαινίστε το μπάνιο σας με μπάνιο και νεροχύτη από γρανίτη.

Το μπάνιο είναι από τα δωμάτια που παρά το γεγονός ότι είναι καθαρά χρηστικό – εξυπηρετεί μόνο πολύ συγκεκριμένους σκοπούς – προσδίδει μεγάλη αξία σε ένα σπίτι. Ένα όμορφο, χρηστικό και «πολυτελές» μπάνιο, μπορεί να ανεβάσει σημαντικά την αξία ενός σπιτιού, ακόμη και αν το υπόλοιπο δεν είναι και τόσο εντυπωσιακό. Γι’ αυτό το λόγο και το μπάνιο αποτελεί ένα από τα πρώτα δωμάτια που ανακαινίζονται όταν κάποιος ιδιοκτήτης αποφασίσει ότι έφθασε η ώρα για την ανανέωση του σπιτιού του.

Τα έπιπλα και τα άλλα είδη του μπάνιου, τείνουν να επιλέγονται με βάση τη χρηστική και όχι την αισθητική τους αξία. Όσον αφορά τον πάγκο και τον νεροχύτη, συνήθως δεν λαμβάνεται υπόψη ούτε καν η ανθεκτικότητα των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα κατά την επιλογή τους, αφού δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθούν τόσο πολύ όσο τα αντίστοιχα έπιπλα στη κουζίνα. Αυτό όμως τώρα αλλάζει.

Πλέον τόσο στα καινούργια όσο και στα ανακαινιζόμενα σπίτια, βλέπουμε πως δίνεται ιδιαίτερη σημασία στα έπιπλα του μπάνιου και μάλιστα πως δίνεται μεγάλη έμφαση και στην αισθητική τους πλευρά. Όσον αφορά τους πάγκους και τους νεροχύτες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ο γρανίτης αποτελεί τη πρώτη επιλογή όσων θέλουν ένα πιο πολυτελές κι εντυπωσιακό μπάνιο.

Γιατί να επιλέξετε γρανίτη;

Ο γρανίτης είναι ένα φυσικό πέτρωμα με ορισμένα μοναδικά και πολύ ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Αυτό που τον κάνει ιδανικό για το μπάνιο αλλά και για τη κουζίνα, είναι η μεγάλη του ανθεκτικότητα. Ένας πάγκος ή νεροχύτης από γρανίτη μπορεί να αντέξει χρόνια ταλαιπωρίας και υγρασίας χωρίς να αλλοιωθεί και χωρίς να χάσει το χρώμα του. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικός στα χτυπήματα και στις γρατσουνιές. Με απλά λόγια, οι πάγκοι και οι νεροχύτης από γρανίτη παραμένουν σχεδόν για πάντα όπως ήταν τη στιγμή που αγοράστηκαν. Επιπλέον, η συντήρηση και ο καθαρισμός του είναι πάρα πολύ εύκολα.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα του γρανίτη είναι η μεγάλη ποικιλία από χρώματα και σχέδια, τα οποία μάλιστα οφείλονται στη φύση του πετρώματος και τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή από την οποία προέρχεται. Με άλλα λόγια, όπως και να είναι οι συνδυασμοί χρωμάτων και το στιλ του σπιτιού σας, σίγουρα θα βρείτε κάποιο έπιπλο από γρανίτη που να σας ταιριάζει ιδανικά. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί αλά να βαφτεί ο γρανίτης ακολουθώντας μία ειδική διαδικασία.

Τέλος, ο γρανίτης δίνει μία πιο σύγχρονη, καθαρή και high-tech αισθητική σε έναν χώρο και γενικά τον κάνει να δείχνει πιο καθαρό και μοντέρνο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η παρουσία γρανίτη σε ένα σπίτι ανεβάζει κατακόρυφα την αξία του και το κάνει πολύ επιθυμητό.

Τα μειονεκτήματα το γρανίτη

Αν υπάρχει ένα σημαντικό που έχει ο γρανίτης, μπορούμε να πούμε πως είναι η τιμή του. Γενικά, λόγω του ότι πρόκειται για πολύ σκληρό φυσικό πέτρωμα που πρέπει να υποστεί πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνει όπως το θέλουμε, το κόστος του είναι σαφώς μεγαλύτερο από αυτό της πορσελάνης και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται συνήθως στη κατασκευή επίπλων μπάνιου. Το θέμα όμως είναι ότι κρατάει πολύ πιο πολύ από αυτά τα υλικά και ανεβάζει πολύ και την αξία του σπιτιού. Με άλλα λόγια, σε βάθος χρόνου το παραπάνω κόστος του αποσβένεται.

Ένα άλλο σαφώς μικρότερο μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι μπορεί να έχει μεγάλη ανθεκτικότητα στην υγρασία, αλλά λόγω της πορώδους φύσης του, είναι καλό να καθαρίζεται συχνά και καλά για να μη συσσωρευτούν στους πόρους του υπολείμματα καλλυντικών και βρωμιές, οι οποίες και θα χαλάσουν το αισθητικό του αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, αν αποφασίσετε να βάλετε γρανίτη στο σπίτι σας, εννοείται πως θα πρέπει να συμβουλευτείτε μία καλή εταιρεία ανακαινίσεων σαν τη Chroma Decor για να γίνει μια εκτίμηση του χώρου σας και να σας προσφέρουν τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τα γούστα αλλά και τις ανάγκες σας.