Ανακαινίζοντας τα υδραυλικά της οικίας σας

Ανακαινίζοντας τα υδραυλικά της οικίας σας

Ανακαινίζοντας τα υδραυλικά της οικίας σας.

Εφόσον αποφασίσατε να ανακαινίσετε την οικία σας, τότε η ανακαίνιση και της υδραυλικής εγκατάστασης θα πρέπει να αποτελέσει το πρώτο μέλημα σας. Είναι σίγουρο πως εφόσον ανακαινίσετε την παλιά σας οικία και δεν επέμβετε και στα υδραυλικά, σύντομα θα προκύψουν προβλήματα. Στις παλιές οικίες παρατηρούνται προβλήματα όπως διαρροές, ενώ παλιές σωληνώσεις κάποια στιγμή φθείρονται, προκαλώντας πλημμύρα εντός του σπιτιού.

Για αυτό πρέπει να αντικατασταθεί όλο το υδραυλικό και αποχετευτικό σύστημα του σπιτιού σας, ενώ στην αντικατάσταση θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα υλικά, ενώ οι σωληνώσεις θα πρέπει να είναι είτε πολυστρωματικές, είτε σωληνώσεις χαλκού. Οι δυο αυτοί τύποι σωληνώσεων προσφέρουν αντοχή και μεγάλη διάρκεια ζωής. Οι συνδέσεις θα πρέπει να γίνονται επίσης με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκληθεί στο μέλλον κάποια διαρροή.

Ποιο είναι ο κόστος αγοράς των σωληνώσεων;

Ο σωλήνας από χαλκό θεωρείται πολύ ακριβός, αφού η τιμή του μέτρου κυμαίνεται γύρω στα πέντε ευρώ. Η πολυστρωματική σωλήνα, ωστόσο, έχει χαμηλότερο κόστος ως προς την αγορά της, αφού κοστίζει περίπου στα δυόμιση με τρία ευρώ. Ακόμα και ως προς την εγκατάσταση της είναι πιο οικονομική, καθώς προσφέρει ευκολία ως προς την τοποθέτηση της.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στα υδραυλικά διακρίνουμε δυο τύπους. Ενώσεις των σωληνώσεων, μέσα από τους τοίχους και πίνακα υδροληψίας. Πίνακας υδροληψίας σημαίνει πως κάθε παροχή, η οποία υπάρχει εντός του σπιτιού, ξεκινάει από ένα κεντρικό σημείο. Όταν αναφερόμαστε σε μια παροχή, εννοούμε τον σωλήνα προς τη ντουζιέρα ή την μπανιέρα.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του πίνακα υδροληψίας;

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του πίνακα υδροληψίας είναι ότι εφόσον παρατηρηθεί κάποια βλάβη, τότε μπορούμε να κλείσουμε μόνο μια συγκεκριμένη περιοχή και όχι όλο τον γενικό. Αυτό επιτρέπει στο να διαθέτει το σπίτι νερό, ακόμα και εάν υπάρχει κάποια σοβαρή βλάβη.

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι ότι δεν χάνεται η πίεση του νερού. Θα έχετε παρατηρήσει πως εφόσον έχετε ανοιχτές δυο βρύσες, η πίεση του νερού μειώνεται. Με τον πίνακα υδροληψίας, πλέον, το πρόβλημα αυτό εξαλείφεται.

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *