Δείτε γιατί πρέπει να τοποθετήσετε Θερμοπρόσοψη στο κτίριο σας

Θερμοπρόσοψη

Δείτε γιατί πρέπει να τοποθετήσετε θερμοπρόσοψη στο κτίριο σας

Η μόνωση ενός κτιρίου είναι σίγουρα πολύ σημαντική υπόθεση ωστόσο, πολλές φορές δεν γίνεται σωστά  κατά τη κατασκευή του με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα τόσο στους κατοίκους του κτιρίου όσο και στο ίδιο το κτίριο. Το πιο συχνό πρόβλημα που δημιουργεί η ελλιπής μόνωση είναι οι φουσκωμένοι λογαριασμοί θέρμανσης το χειμώνα και οι υψηλοί λογαριασμοί της  ΔΕΗ το καλοκαίρι οι οποίοι δημιουργούνται από τη συνεχή χρήση του κλιματιστικού.

Η λύση για τη μόνωση ενός κτιρίου μετά την κατασκευή του είναι η θερμοπρόσοψη, δηλαδή η κάλυψη του εξωτερικού του με ειδικά μονωτικά υλικά. Πρόκειται για μια λύση που πλέον εφαρμόζεται σε όλο και περισσότερα σπίτια και οικοδομές, ας δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό:

Οικονομία

Καλή μόνωση σημαίνει λιγότερη ανάγκη για θέρμανση και κλιματισμό του χώρου. Με άλλα λόγια, όσο καλύτερα μονωμένος είναι ένας χώρος, τόσο μικρότερη θα είναι η δαπάνη για τη θέρμανση ή την ψύξη του. Η θερμοπρόσοψη λοιπόν, όχι μόνο θα σας βοηθήσει να μειώσετε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ καθώς θα περιοριστεί η χρήση του κλιματιστικού, αλλά θα μειώσει και τη δαπάνη σας για φυσικό αέριο ή πετρέλαιο το χειμώνα.

Προστασία του περιβάλλοντος

Η παραγωγή ενέργειας είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος καθώς και μία από τις κύριες αιτίες της πρόκλησης και διατήρησης του φαινόμενου του θερμοκηπίου. Μειώνοντας την ανάγκη σας για ενέργεια για θέρμανση και κλιματισμό του χώρου σας, μειώνετε και την ανάγκη για παραγωγή ενέργειας γι’ αυτές τις χρήσεις και συνεισφέρετε κι εσείς στη προστασία του περιβάλλοντος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ιδιαίτερο βάρος στον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας που συνδέεται με τη θέρμανση και τον κλιματισμό και προωθεί τη σωστή μόνωση όλων των κτιρίων.

Αύξηση της αξίας του σπιτιού σας

Η θερμοπρόσοψη ανεβάζει κατά πολύ την αξία ενός κτιρίου ή σπιτιού αφού το κάνει να πληροί να ενεργειακά πρότυπα της ΕΕ και εγγυάται ότι ο νέος ιδιοκτήτης του θα έχει μειωμένα έξοδα τον χειμώνα και το καλοκαίρι. Επιπλέον, μπορεί να ανανεώσει την όψη «γερασμένων» κτιρίων αναβαθμίζοντας τα αισθητικά – η θερμοπρόσοψη μπορεί να έχει μια μεγάλη ποικιλία από χρώματα και υφές – πράγμα που τους προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.

Εύκολη τοποθέτηση χωρίς ενόχληση

Μπορεί απλά και μόνο λέξεις όπως «τοποθέτηση μονωτικού υλικού στο εξωτερικού του κτιρίου» να σας κάνουν να φαντάζεστε μεγάλα προβλήματα και γενικά «ξεβόλεμα» για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των εργασιών στον χώρο σας, αλλά αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση στη περίπτωση της θερμοπρόσοψης. Ένα έμπειρο συνεργείο, σαν αυτό της Chroma Decor, θα ολοκληρώσει τις εργασίες γρήγορα και απλά και χωρίς καμία απολύτως ενόχληση. Όλες οι εργασίες γίνονται έξω από το κτίριο οπότε οι μάστορες δεν έχουν κανέναν λόγο να μπουν στο σπίτι σας. Απλά αναλογιστείτε ότι όταν τοποθετείται θερμοπρόσοψη σε ένα κτίριο με γραφεία ή επιχειρήσεις, οι εργασίες συνεχίζουν κανονικά και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Γρήγορη απόσβεση

Η θερμοπρόσοψη απαιτεί μία αρχική επένδυση από εσάς και τους άλλους ενοίκους του κτιρίου σας – το κόστος εννοείται πως εξαρτάται από το μέγεθος του έργου αλλά και τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής στην οποία είναι το κτίριο και μοιράζεται ανάμεσα στους κατοίκους του κτιρίου – αλλά θα κάνετε πολύ γρήγορα απόσβεση της επένδυσης σας αυτής. Τα οικονομικά οφέλη σας από την μείωση τον λογαριασμών που σχετίζονται με τη θέρμανση και τον κλιματισμό του χώρου σας θα είναι τόσο μεγάλα που μέσα σε λίγα χρόνια από τη τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης, θα έχετε κάνει απόσβεση και μάλιστα με το παραπάνω. Πρόκειται για μία μακροχρόνια αλλά συνάμα πολύ αποδοτική κι επικερδή επένδυση και μάλιστα με μεγάλη ασφάλεια αφού σε καμία περίπτωση δεν θα βλάψει την αξία του χώρου σας.

Ρώτα και μάθε  ότι σε ενδιαφέρει και πάρε προσφορά για την θερμοπρόσοψη του σπιτιού σου, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2103474899 ή στο 6985811689.