Γυψοσανίδες – Ποια είναι η χρήση τους

Γυψοσανίδες - Ποια είναι η χρήση τους

Οι γυψοσανίδες αποτελούν δομικά στοιχεία τα οποία είναι κατασκευασμένα από γύψο και ένα ειδικό χαρτί. Χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των κτιρίων.

Τα είδη των γυψοσανίδων είναι τέσσερα

Η Στάνταρτ χρησιμοποιείται για την κατασκευή ψευδοροφών και για εσωτερικές επενδύσεις των εξωτερικών τοίχων. Η πυράντοχη είναι γυψοσανίδα η οποία εμφανίζει ιδιαίτερη αντοχή στην φωτιά. Η ανθυγρή η οποία τοποθετείται σε χώρους που παρουσιάζουν υγρασία και η ανθυγροπυράντοχη η οποία χρησιμοποιείται σε κτίσματα που απαιτούν πυροπροστασία και αντοχή στην υγρασία.

Οι γυψοσανίδες χαρακτηρίζονται για το μικρό τους βάρος, την μεγάλη ελαστικότητα τους και την μηχανική τους αντοχή.

Γιατί χρησιμοποιούμε γυψοσανίδα στην κατασκευή μας;

Οι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούμε γυψοσανίδα στα κτίσματα είναι πάρα πολλοί. Προσφέρουν μεγάλη αντοχή στον σεισμό, στις παθητικές καταπονήσεις και στην φωτιά.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης της τοποθέτησης της και το τελικό αποτέλεσμα

Οι χρονικές απαιτήσεις της τοποθέτησης της γυψοσανίδας ανέρχεται στο ¼ έναντι των συμβατικών κατασκευών. Οι τεχνικοί όμως και η εμπειρία τους είναι αυτή που θα καθορίσει την διάρκεια της εργασίας.

Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί  στα υλικά τα οποία θα εφαρμοστούν για τη βαφή της.  Τα χρώματα θα πρέπει να είναι χρώματα υδατοδιαλυτά και ελαστομερή.

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος κατασκευής των γυψοσανίδων είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με την συμβατική κατασκευή. Μια μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται στα 26 ευρώ, συν την τιμή της μόνωσης.

Όλα όσα θα πρέπει να προσέξετε κατά την τοποθέτηση της

  • Θα πρέπει να έχουν τελειώσει όλες οι εργασίες από τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους.
  • Θα πρέπει να έχουν τελειώσει και όλες οι εργασίες διάνοιξης οπών.
  • Η θερμοκρασία του χώρου να είναι πάντοτε σταθερή κατά την διάρκεια τοποθέτησης τους και να κυμαίνεται από 10c έως 40c.
  • Να έχουν τοποθετηθεί ήδη όλα όσα έχετε συμφωνήσει με τους τεχνίτες.
  • Κατά το στοκάρισμα της κατασκευής να έχει τοποθετηθεί γάζα στις ενώσεις. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αποτελεί μια υποχρεωτική εργασία.

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *