Οι καλύτερες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

Αναβαθμίστε το σπίτι σας με αυτές τις ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το μπάνιο είναι συνήθως ο χώρος από τον οποίο ξεκινάνε οι διαδικασίες ανακαίνισης σε ένα σπίτι ή ακόμη και ο μόνος χώρος στον οποίο γίνεται μία ανανέωση. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ο λόγος είναι σχετικά απλός: το μπάνιο θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα ένας καθαρά χρηστικός χώρος στον οποίο κάνουμε μόνο μπάνιο και… την ανάγκη μας. Ωστόσο αυτό έχει πλέον αλλάξει. Τα μοντέρνα μπάνια πρέπει πέρα από χρηστικά να είναι και αισθητικά άρτια. Το μπάνιο λοιπόν, πλέον έχει γίνει ένας από τους χώρους που σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν το αν θα πωληθεί ή θα νοικιαστεί ένα σπίτι.

Αν λοιπόν το μπάνιο σας είναι παλιό ή αν έχει σχεδιαστεί απλά και μόνο με γνώμονα τη χρηστικότητα, ίσως να έχει έρθει η ώρα να κάνετε μία αλλαγή και να αναβαθμίσετε σημαντικά το σπίτι σας σαν σύνολο αλλά και την αξία του. Τι μπορείτε να κάνετε όμως για να το φέρετε στη σύγχρονη εποχή; Ας δούμε μερικές από τις καλύτερες ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου.

Απομάκρυνση μπανιέρας

Απομάκρυνση μπανιέραςΟι μπανιέρες κάποτε ήταν must για να θεωρείται καλό ένα μπάνιο, σήμερα ωστόσο αυτό έχει αλλάξει. Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, η μπανιέρα δε χρησιμοποιείται συχνά όπως πρέπει να χρησιμοποιείται, δηλαδή δεν την γεμίζουμε για να κάνουμε αφρόλουτρο. Με άλλα λόγια, η μπανιέρα στα περισσότερα μπάνια απλά πιάνει χώρο. Οι σύγχρονες τάσεις στη κατασκευή σπιτιών επιβάλλουν ντουζιέρες με καμπίνα. Οι ντουζιέρες κάνουν περισσότερη οικονομία τόσο στο νερό όσο και στο χώρο του μπάνιου. Αν λοιπόν έχετε κι εσείς μια παλιά μπανιέρα στο μπάνιο σας, μάλλον ήρθε η ώρα να την ξεφορτωθείτε. Η αλλαγή θα σας ενθουσιάσει!

Αλλαγή φωτισμού μπάνιου

Αλλαγή-φωτισμού-μπάνιουΤο μπάνιο είναι και ο χώρος στον οποίο οι γυναίκες ετοιμάζονται για τις εξόδους τους αλλά και οι άνδρες κάνουν το καθημερινό τους grooming. Ο φωτισμός λοιπόν είναι πάρα πολύ σημαντικός για ένα μπάνιο και στα περισσότερα από αυτά είναι ελλιπής. Καλό θα ήταν λοιπόν στα πλαίσια μίας ανακαίνισης να προσθέσετε φώτα, ειδικά κοντά στον καθρέφτη – ο οποίος αν είναι μικρός καλό είναι να τον αλλάξετε κι αυτόν – αλλά και να προσθέσετε και μερικές πρίζες οι οποίες πλέον είναι απαραίτητες για τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε όλοι για την φροντίδα και την ομορφιά μας όπως πιστολάκια, ξυριστικές μηχανές κλπ.

Αλλαγή σωληνώσεων μπάνιου

Αλλαγή σωληνώσεων μπάνιουΑν το σπίτι σας είναι παλιό, άνω των 20 ή 25 ετών δηλαδή, είναι πολύ πιθανό να έχει προβλήματα με τους σωλήνες του μπάνιου. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να εκδηλωθούν με διαρροές ή και με την εμφάνιση υγρασίας δε διάφορα σημεία. Όπως και να έχει, οι παλιοί σωλήνες δεν είναι καθόλου ασφαλείς και καλό είναι να απομακρύνονται και να αντικαθίστανται με καινούργιους, κατά προτίμηση πλαστικούς. Οι καινούργιες σωληνώσεις όχι μόνο θα προστατεύσουν το σπίτι σας, αλλά η ύπαρξη τους αποτελεί και ένα πολύ καλό selling point για το σπίτι σας αν θέλετε να το πουλήσετε ή να το νοικιάσετε.

Αλλαγή ειδών υγιεινής

Αλλαγή ειδών υγιεινήςΤα είδη υγιεινής σε γενικές γραμμές δεν φημίζονται για το πόσο αντέχουν στον χρόνο. Μπορεί να μη χαλάνε εύκολα, αλλά ταλαιπωρούνται πάρα πολύ και όσο καλά και να τα καθαρίζετε ή να συντηρείτε, τα σημάδια του χρόνου θα αρχίσουν να φαίνονται σχετικά γρήγορα. Αν λοιπόν θέλετε ένα πραγματικά  φρέσκο μπάνιο, τα είδη υγιεινής αλλά και τα έπιπλα που έχετε στο μπάνιο σας, καλό θα ήταν να πάρουν δρόμο. Τα καινούργια είδη υγιεινής όχι μόνο είναι πιο αισθητικά άρτια από τα παλιά, αλλά και σίγουρα θα δείχνουν πιο καινούργια και αστραφτερά από τα παλιά σας, όσο γνωστή και να είναι η μάρκα τους.

Όπως μπορείτε να δείτε, το μπάνιο σας μπορεί να αλλάξει με πολλούς τρόπους. Εννοείται πως δεν είναι ανάγκη να κάνετε όλες τις παραπάνω αλλαγές, αλλά όσες πιστεύετε ότι χρειάζεται το δικό σας μπάνιο στη κατάσταση που βρίσκεται. Όπως και να έχει, μην παραμελήσετε το μπάνιο σας αν κάνετε ανακαίνιση. Πλέον είναι από τους πιο σημαντικούς χώρους του σπιτιού σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*