Επιλέξτε την καλύτερη καμπίνα για τη ντουζιέρα σας

Έχετε ντουζιέρα; Δείτε ιδέες για την καμπίνα της!

Επιλέξτε την καλύτερη καμπίνα για τη ντουζιέρα σας

Η ντουζιέρα αποτελεί πλέον το στάνταρ σε πολλά νέα σπίτια, ενώ δεν είναι και λίγοι εκείνοι που επιλέγουν όταν ανακαινίζουν το σπίτι τους να ξηλώσουν τη μπανιέρα τους και να τοποθετήσουν στη θέση της μια όμορφη ντουζιέρα. Αυτό συμβαίνει κυρίως για εξοικονόμηση χώρου αλλά και για τον απλούστατο λόγο ότι στη χώρα μας δε συνηθίζουμε να γεμίζουμε τη μπανιέρα μας για να κάνουμε μπάνιο με πλούσια αφρόλουτρα, όπως βλέπουμε στις ταινίες του Hollywood.

Το πρόβλημα με τις ντουζιέρες όμως, είναι ότι παρά τη πρακτικότητα τους, συνήθως γεμίζουν το μπάνιο με νερά. Όσο προσεκτικός και να είναι κανείς, είναι σχεδόν αδύνατον μα μην ξεφύγουν κάποια νερά καθώς κάνει ντουζ, τα οποία και φυσικά θα καταλήξουν στο πάτωμα. Το σφουγγάρισμα λοιπόν μετά από κάθε ντους, είναι κάτι που θεωρείται δεδομένο για πολλούς.

Ο πιο απλός τρόπος για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, είναι η τοποθέτηση κουρτίνας γύρω από τη ντουζιέρα, ωστόσο η κουρτίνα δεν εγγυάται την ιδανική στεγανότητα. Πλέον η δημιουργία μιας καμπίνας γύρω από τη ντουζιέρα είναι η λύση στην οποία καταφεύγουν όσοι έχουν ντουζιέρα στο μπάνιο τους. Μία καμπίνα μπορεί να προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό ιδιωτικότητας και προστασίας του μπάνιου από τα νερά. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καμπίνας, ας τους γνωρίσουμε για να μπορέσετε να επιλέξετε την κατάλληλη για σας.

Μικρές καμπίνες με γυάλινα φύλλα.

Αν η ντουζιέρα σας δεν είναι τοποθετημένη σε μία γωνία του μπάνιου, αυτή είναι σίγουρα η κατάλληλη λύση για σας. Η εν λόγω καμπίνα κατασκευάζεται από τρεις τζαμαρίες από ειδικό γυαλί, πλαισιωμένες σε ειδικά πλαίσια κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι. Το ένα από τα τρία φύλλα μετατρέπεται σε πόρτα, συνήθως συρόμενη για εξοικονόμηση χώρου, για εύκολ και γρήγορη πρόσβαση στη ντουζιέρα και μέγιστη προστασία για τον χώρο από τα νερά του ντους. Δεν είναι πλέον και σπάνιο φαινόμενο να μην δημιουργείται πόρτα και να χρησιμοποιούνται απλά δύο φύλλα ή ακόμη και ένα έτσι ώστε απλά να διαχωρίζεται η ντουζιέρα από τον υπόλοιπο χώρο του μπάνιου. Εννοείται ότι έναν ειδικό συνεργείο ανακαίνισης, σαν αυτά της Chroma Decor θα εκτιμήσει τον χώρο σας και θα προτείνει τη καλύτερη λύση για σας.

Γωνιακές καμπίνες από γυαλί

Οι γωνιακές καμπίνες είναι οι πλέον δημοφιλείς επιλογές όσον αφορά τον διαχωρισμό της ντουζιέρας από το μπάνιο. Αν η ντουζιέρα σας είναι σε γωνία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο φύλλα γυαλιού με ειδικό πλαίσιο για να την απομονώσετε από το υπόλοιπο μπάνιο. Εννοείται ότι το ένα φύλλο θα ανοίγει και θα λειτουργεί σαν πόρτα. Μεγάλη πέραση έχουν και οι κυρτές ή ημικυκλικές καμπίνες οι οποίες και είναι πιο «έξυπνες» αφού κάνουν μεγάλη οικονομία χώρου. Οι κυρτές καμπίνες έχουν ειδικές συρόμενες πόρτες που τους επιτρέπουν να κλείνουν εύκολα και ερμητικά.

Χτιστές καμπίνες

Αν σας ενδιαφέρει η πολυτέλεια στο μπάνιο σας πέρα από την πρακτικότητα, τότε η χτιστή καμπίνα είναι η καλύτερη λύση για σας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα της, πρόκειται για μια καμπίνα που χτίζεται γύρω από τη ντουζιέρα – είτε αυτή είναι γωνιακή είτε όχι – και συνήθως έχει συρόμενες γυάλινες πόρτες. Η κατασκευή μπορεί να κτιστεί από τούβλο και να «ντυθεί» με πλακάκια για να ταιριάζει με το υπόλοιπο δωμάτιο. Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να χτίσετε την καμπίνα από υαλότουβλο ένα υλικό το οποίο προσδίδει πολυτέλεια αλλά προσφέρει και μεγάλη ιδιωτικότητα.

Αν λοιπόν έχετε ντουζιέρα ή σκέφτεστε να βάλετε μία στο σπίτι σας, θα πρέπει να ξέρετε ότι μία καμπίνα είναι μία επένδυση που πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε, προκειμένου να προφυλάξετε το πάτωμα του μπάνιου και τα έπιπλα του από τα νερά και την υγρασία του μπάνιου. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Από άποψη στεγανότητας είναι όλες λίγο ή πολύ παρόμοιες, εκεί που υπάρχει μεγάλη διαφορά είναι στον αισθητικό τομέα και φυσικά στη τιμή. Ένας ειδικός, όπως είπαμε και παραπάνω, θα σας βοηθήσει να κάνετε την σωστή επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*