Ανανεώστε το σπίτι σας με το κατάλληλο χρώμα για κάθε δωμάτιο

Ανανεώστε το σπίτι σας με το κατάλληλο χρώματα για κάθε δωμάτιο

Κάντε το σπίτι σας σαν καινούργιο με τα σωστά χρώματα για κάθε χώρο

Το σπίτι είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε και περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας και ως εκ τούτου, είναι λογικό κάποια στιγμή να τον βαρεθούμε. Όσο πιο πολύ καιρό περνάμε σε ένα σπίτι, τόσο μεγαλύτερη γίνεται και η ανάγκη για ανανέωση του. Ο πιο εύκολος αλλά και αποτελεσματικός τρόπος για να δώσουμε νέα πνοή στο χώρο μας, είναι φυσικά το βάψιμο του και τα χρώματα. Η αλλαγή χρωμάτων σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού – ειδικά αν είναι και ριζική, δηλαδή το καινούργιο χρώμα δεν έχει καμία σχέση με το παλιό – μπορεί να τα κάνει πραγματικά σαν καινούργια και να μας κάνει να αγαπήσουμε ξανά από την αρχή τον χώρο μας.

Το πρόβλημα με το βάψιμο είναι ότι οι λάθος επιλογές χρωμάτων μπορεί να έχουν πολύ αρνητικές συνέπειες στην αισθητική του χώρου αλλά και να τον κάνουν να δείχνει μικρότερος και λιγότερο φιλόξενος απ’ ότι είναι. Ας δούμε λοιπόν τα ιδανικά χρώματα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας για να κάνετε τις επιλογές σας με ασφάλεια.

Εννοείται πως τα παρακάτω χρώματα θα τα βρείτε σε όλα τα καλά γραφεία  ανακαινίσεων, όπως το Chroma Decor.

Χρώματα για Σαλόνι:

Χρώματα για Σαλόνι Το σαλόνι δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις: είναι ο χώρος στον οποίο περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας μας και στον οποίο θα υποδεχτούμε τους φίλους και τους άλλους καλεσμένους μας. Το λευκό είναι μια πολύ κλασική επιλογή για το σαλόνι επειδή είναι φωτεινό χρώμα που «μεγαλώνει» τον χώρο αλλά και μας επιτρέπει να παίξουμε με το χρώμα των επίπλων και της διακόσμησης. Το ίδιο και για το μπεζ, το οποίο και προσδίδει και μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο. Αν θέλετε όμως πραγματικά μια επιλογή πέρα από τα συνηθισμένα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα κάνει τον χώρο σας όσο το δυνατόν πιο ζεστό, τότε θα πρέπει να στραφείτε στο σοκολατί!

Χρώματα για Κουζίνα:

Χρώματα-για-Κουζίνα Η κουζίνα είναι άλλος ένας χώρος που θα πρέπει να είναι ζεστός και φιλόξενος. Όταν επιλέγουμε όμως το χρώμα της κουζίνας καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψη και τους λεκέδες που μπορούν να προκληθούν από τη Παρασκευή φαγητού και γενικά από «ατυχήματα». Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεχάσετε το λευκό καθώς λερώνεται πολύ εύκολα. Το μπεζ και το ανοιχτό γκρι αποτελούν τις πιο ασφαλείς και συνάμα κομψές επιλογές για τη κουζίνα και μάλιστα δεν λερώνονται κι εύκολα. Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό, τότε το πράσινο βεραμάν είναι η καλύτερη επιλογή για μα ζεστή, εντυπωσιακή αλλά και καθαρή κουζίνα.

Χρώματα για Υπνοδωμάτια:

Χρώματα-για-Υπνοδωμάτια Πρόκειται για τα δωμάτια του σπιτιού στα οποία χαλαρώνουμε και φυσικά ξεκουραζόμαστε και κοιμόμαστε. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το χρώμα του υπνοδωματίου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη ποιότητα του ύπνου σας. Γι’ αυτό και τα χρώματα που θα επιλέξετε θα πρέπει να δημιουργούν μία ζεστή και πάνω απ’ όλα άνετη ατμόσφαιρα. Το μπεζ  – χακί και το λευκό στην απόχρωση του πάγου είναι κλασικά χρώματα που καλύπτουν τέλεια αυτές τις προϋποθέσεις. Αν θέλετε κάτι πιο ξεχωριστό, τότε το  μπλε σε ανθρακί αποχρώσεις θα κάνει το δωμάτιο σας άνετο εκπέμποντας μια ατμόσφαιρα μοντέρνα και χαλαρή.

 Χρώματα για Μπάνιο:

Χρώματα-για-Μπάνιο Το μπάνιο  είναι ένας χώρος στου οποίου την ατμόσφαιρα και τη διακόσμηση δε δίνουμε και πολύ μεγάλη σημασία αφού δεν περνάμε και πολλές ώρες εκεί πέρα. Οι ώρες που περνάμε εκεί όμως θα πρέπει να είναι ποιοτικές. Επιπλέον, το μπάνιο αν προσεχτεί θα είναι και το δωμάτιο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις του επισκέπτη. Όσον αφορά τα χρώματα λοιπόν, ένα μπεζ προς το γκρι αποτελεί μια πολύ ασφαλή και ζεστή επιλογή η οποία μπορεί να «απογειωθεί» αν επιλέξετε αξεσουάρ μπάνιου σε αποχρώσεις όπως το μωβ.

Αν θέλετε να δώσετε στο μπάνιο σας μια αίσθηση πολυτέλειας, τότε ένα σκούρο μπλε είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

σκούρο-μπλε-στο-μπάνιο Αν  θέλετε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό που θα συζητηθεί, το πράσινο της μέντας είναι το χρώμα για σας, ειδικά αν σας αρέσει το ρετρό στιλ και η διακόσμηση.