Λύνουμε όλες τις απορίες για τη θερμοπρόσοψη!

Λύνουμε όλες τις απορίες για τη θερμοπρόσοψη!

Έχετε ερωτήσεις για τις θερμοπροσόψεις; Δείτε τις απαντήσεις τους!

Πλέον όλο και περισσότερος κόσμος σκέφτεται τη τοποθέτηση θερμοπρόσοψης στο κτίριο του, καθώς όχι μόνο παρουσιάζει μεγάλα οφέλη όσον αφορά την θέρμανση και τον κλιματισμό του χώρου, αλλά αναβαθμίζει κι αισθητικά τον χώρο. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ιδιοκτήτες σπιτιών οι οποίοι δεν γνωρίζουν τα οφέλη των θερμοποροσόψεων ή απλά έχουν πάρα πολλές απορίες σχετικά με αυτά. Εδώ θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες από τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη θερμοπρόσοψη.

Τι είναι η θερμοπρόσοψη;

Με απλά λόγια, πρόκειται για την κάλυψη της εξωτερικής επιφάνεια του κτιρίου με ειδικά μονωτικά υλικά τα οποία πέρα από θερμομόνωση, παρέχουν και προστασία από την υγρασία αλλά και τα στοιχεία της φύσης και φυσικά βοηθούν στο να υπάρχει ένα όσο το δυνατόν πιο εύκρατο κλίμα στο εσωτερικό του κτιρίου, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου και τον καιρό.

Τι οφέλη θα έχω;

Τα άμεσα οφέλη είναι η μεγάλη οικονομία σε λογαριασμούς που σχετίζονται με θέρμανση και κλιματισμό του σπιτιού σου, όπως της ΔΕΗ και του αερίου. Επιπλέον, ο χώρος θα ανανεωθεί εξωτερικά, ανεβάζοντας την αισθητική αξία του και κατά συνέπεια και την τιμή μεταπώλησης του. Τέλος, το σπίτι σου θα πληροί όλα τα ενεργειακά κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλαδή η θερμοπρόσοψη είναι υποχρεωτική;

Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Από το 2006 υπάρχει μία οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία ΟΛΑ τα κτίρια των κρατών – μελών της θα πρέπει να αξιολογηθούν ενεργειακά και να λάβουν μία πιστοποίηση – έναν βαθμό δηλαδή -, η οποία και φυσικά θα επηρεάζει την αντικειμενική τους αξία. Όσο λιγότερη ενέργεια χρειάζεται ένα σπίτι, τόσο καλύτερη θα είναι και η αξιολόγηση του και κατά συνέπεια και η νέα του αξία. Αν το κτίριο σας από την άλλη δεν πληροί καθόλου αυτά τα κριτήρια ή τα πληροί σε πολύ χαμηλό βαθμό, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε κάποιες κινήσεις για να επιδιορθώσετε αυτή τη κατάσταση, αλλιώς δεν θα μπορέσετε ούτε να πουλήσετε αλλά ούτε και να νοικιάσετε το σπίτι σας. Εν κατακλείδι, αν το κτίριο σας είναι σωστά μονωμένο, δεν σας χρειάζεται η θερμοπρόσοψη. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα σας.

Πως γίνεται η όλη διαδικασία;

Σε πρώτη φάση θα επισκεφθεί το χώρο σας ένας ειδικός από κάποια εταιρεία σαν την Chroma Décor και θα αξιολογήσει το κτίριο σας από άποψης θερμομόνωσης αλλά θα σας προσφέρει και μία εκτίμηση σχετικά με το αν χρειάζεται θερμοπρόσοψη, τι υλικό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και πόσο θα είναι το κόστος. Αφού συμφωνήσετε, θα ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες διαρκούν λίγο καιρό και γίνονται αποκλειστικά στην εξωτερική επιφάνεια του κτιρίου και χωρίς καμία όχληση προς τους ενοίκους του.

Πως υπολογίζεται το κόστος;

Το κόστος μίας θερμοπρόσοψης εξαρτάται φυσικά από το μέγεθος του έργου και από τα υλικά που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του. Ο τύπος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής. Η χρέωση γίνεται με το τετραγωνικό μέτρο, οπότε όσο μεγαλύτερο είναι το κτίριο, τόσο περισσότερο θα σας κοστίσει.

Πόσο γρήγορα θα κάνω απόσβεση της επένδυσης μου;

Γενικά, η απόσβεση μιας επένδυσης για θερμοπρόσοψη γίνεται αρκετά γρήγορα. Σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει μέσα σε λίγες μέρες ή μήνες, αλλά σε δύο ή τρία το πολύ χρόνια θα έχετε κάνει απόσβεση της επένδυσης σας και θα έχετε μειώσει επ’ αόριστον τις ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας και φυσικά τη δαπάνη για τη κάλυψη του κόστους της εν λόγω ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, η διαφορά που θα δείτε στο πορτοφόλι σας θα είναι μεγάλη. Εννοείται πως αν πουλήσετε το σπίτι σας μετά τη τοποθέτηση θερμοπρόσοψης θα έχει αυξημένη αντικειμενική αξία άρα και τιμή πώλησης.

Ρώτα και μάθε για ότι σε ενδιαφέρει και πάρε προσφορά για την θερμοπρόσοψη του σπιτιού σου, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2103474899 ή στο 6985811689.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*