Μάθετε τα πάντα για τα χτιστά έπιπλα μπάνιου

Μάθετε τα πάντα για τα χτιστά έπιπλα μπάνιου

Μάθετε τα πάντα για τα χτιστά έπιπλα μπάνιου

Μπορεί το μπάνιο να μην είναι το δωμάτιο στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, αλλά είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα δωμάτια που κοιτάμε όταν πρόκειται να νοικιάσουμε ή να αγοράσουμε ένα σπίτι. Ένα όμορφο και σωστά δομημένο μπάνιο μπορεί να δώσει μεγάλη επιπλέον αξία σε ένα σπίτι και ο λόγος γι’ αυτό είναι απλός: είναι το δωμάτιο στο οποίο χαλαρώνουμε και γενικά περνάμε τις πιο προσωπικές στιγμές μας αφού είναι και το μόνο δωμάτιο που ακόμη και ο βασιλιάς πάει μόνος του, όπως λέει και η παροιμία. Το μπάνιο λοιπόν πολύ συχνά αποτελεί το κύριο αντικείμενο μίας ανακαίνισης. Τελευταία τάση στα μπάνια και τη διακόσμηση τους είναι τα χτιστά έπιπλα μπάνιου.

Τι εννοούμε χτιστά έπιπλά μπάνιου;

Τα έπιπλα μπάνιου που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι μας – από νιπτήρες μέχρι ράφια και  ντουλάπια – έχουν αγοραστεί από κάποιο κατάστημα ή κατασκευαστεί από κάποιον ειδικευμένο τεχνίτη κι έπειτα τοποθετήθηκαν στο μπάνιο μας. Με άλλα λόγια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι προκατασκευασμένα. Κύριο υλικό τους είναι συνήθως το ξύλο, το πλαστικό, ενώ σε πιο πολυτελείς κατασκευές μπορούμε να συναντήσουμε και το μάρμαρο. Τα χτιστά έπιπλα μπάνιου κατασκευάζονται από ειδικά υλικά – όπως για παράδειγμα η πατητή τσιμεντοκονία και όχι μόνο – και είναι ακριβώς όπως τα θέλουμε εμείς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα τους;

Χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία μπορούμε να πούμε ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν τα χτιστά έπιπλα μπάνιου είναι η πολύ μεγάλη ελευθερία που δίνουν στον ιδιοκτήτη του εν λόγω μπάνιου. Με απλά λόγια, όποιος θέλει να τοποθετήσει τέτοιου είδους έπιπλά στο μπάνιο του δεν περιορίζεται καθόλου από τις διαστάσεις και τα σχέδια που έχουν τα προκατασκευασμένα έπιπλα που θα βρείτε στις εκθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων. Σίγουρα θα σας έχει τύχει να δείτε ένα όμορφο έπιπλο μπάνιου σε κάποιο κατάστημα αλλά να μην μπορείτε να το αποκτήσετε γιατί είναι πολύ μεγάλο για το μπάνιο σας και οι διαστάσεις του δεν μπορούν να αλλάξουν. Στη περίπτωση των χτιστών επίπλων μπάνιου, η φαντασία σας θα είναι το μόνο πράγμα που θα περιορίσει τον σχεδιασμό του ανανεωμένου σας μπάνιου αφού οι έμπειροι τεχνίτες  της ΧΡΩΜΑ DECOR, μπορούν να κατασκευάσουν σχεδόν οτιδήποτε φανταστείτε.

Πέρα όμως από το σχέδιο και τις διαστάσεις των χτιστών σας επίπλων μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε και τη διακόσμηση τους. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε να τοποθετήσετε ειδικά πλακάκια ή να τα διακοσμήσετε με περίτεχνα σχέδια «χαραγμένα» πάνω στο ίδιο το υλικό κατασκευής ή ακόμη και με περίτεχνες τεχνοτροπίες βαψίματος. Για άλλη μια φορά, ότι και να σκεφτείτε από άποψη διακόσμησης για τα χτιστά έπιπλα μπάνιου σας, να είστε σίγουροι ότι το τεχνικό σας συνεργείο θα τα κάνει πραγματικότητα.

Έχουν κάποια μειονεκτήματα τα εν λόγω έπιπλα;

Κανείς δεν είναι τέλειος και το ίδιο ισχύει και για τα χτιστά έπιπλα μπάνιου. Το σημαντικότερο τους μειονέκτημα λοιπόν, είναι το γεγονός ότι αν θελήσετε να ξανακάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο σας, δυστυχώς δεν μπορείτε να τα απομακρύνετε από τη θέση τους και να τα επανατοποθετήσετε. Αν δεν σας αρέσει ή δεν σας βολεύει πια η θέση τους, δυστυχώς η μόνη λύση θα είναι να τα γκρεμίσετε και να τα χτίσετε ξανά από την αρχή. Δεδομένου όμως ότι μία ανακαίνιση είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά τη δεκαετία αν όχι και λιγότερο συχνά, τότε μάλλον αυτό το πρόβλημα δεν θα πρέπει να σας αποτρέψει από το να προσθέσετε αυτή τη τόσο μεγάλη αναβάθμιση στο μπάνιο σας.

Τα χτιστά έπιπλα μπάνιου όχι μόνο θα δώσουν νέα πνοή στο μπάνιο σας αλλά θα του προσθέσουν και αξία μετατρέποντας το σε ένα πραγματικό παλάτι. Δεν είναι λίγες φορές που όμορφα χτιστά μπάνια με μικρό σχετικά κόστος έχουν συγκριθεί θετικά με μπάνια πεντάστερων ξενοδοχείων και όχι μόνο. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε μια καλή και αρκετά αποδοτική επένδυση για το σπίτι σας, τα χτιστά έπιπλα μπάνιου είναι μία από τις καλύτερες ιδέες.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για ανακαίνιση μπάνιου    

 

2103474899 6985811689

 

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *