Μεταμορφώστε το μπάνιο σας με Κρεμαστή λεκάνη και Εντοιχισμένο καζανάκι και μπαταρίες

Ανακαίνιση μπάνιου με Κρεμαστή λεκάνη και Εντοιχισμένο καζανάκι και μπαταρίες

Μεταμορφώστε το μπάνιο σας με Κρεμαστή λεκάνη και Εντοιχισμένο καζανάκι και μπαταρίες

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά δωμάτια του κάθε σπιτιού. Όπως λέει και το γνωστό γνωμικό άλλωστε, είναι το μέρος που ακόμη και ο Βασιλιάς πηγαίνει μόνος του. Δεδομένου ότι είναι ένα δωμάτιο στο οποίο συνήθως μπαίνουμε μόνο όταν «καλεί η φύση» ή όταν θέλουμε να πλυθούμε, λογικό είναι να μην του δίνουμε και πάρα πολύ μεγάλη σημασία σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση.   Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος.

Η σωστή διακόσμηση στο μπάνιο όχι μόνο θα κάνει τις επισκέψεις μας σε αυτό πιο χαλαρωτικές, αλλά θα το κάνει και πιο πρακτικό και χρηστικό. Σε αντίθεση με τις τάσεις που επικρατούν διακόσμησης που επικρατούν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, οι τάσεις του μπάνιου επικεντρώνονται εξίσου στην αισθητική και τη πρακτική πλευρά του τελικού αποτελέσματος.

Η τελευταία τάση στη διακόσμηση μπάνιου λοιπόν, είναι η ανακαίνιση μπάνιου με κρεμαστή λεκάνη και εντοιχισμένο καζανάκι και μπαταρίες. Τι σημαίνει όμως αυτό και γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλής αυτή η τάση; Θα ταιριάζει στο δικό σας μπάνιο; Ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά.

Τι είναι η κρεμαστή λεκάνη

Όταν λέμε λεκάνη, εννοούμε φυσικά την ίδια τη τουαλέτα. Η κρεμαστή λεκάνη λοιπόν, δεν έχει το «πόδι» που τη στερεώνει στο πάτωμα και στερεώνεται στον τοίχο με μια ειδική διεργασία. Μπορεί αυτό να ακούγεται λίγο επικίνδυνο, αλλά αν η δουλειά γίνει από έναν σωστό επαγγελματία και με καλής ποιότητας υλικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να σπάσει η λεκάνη ή να προκληθεί κάποιο άλλο ατύχημα.

Τι είναι το εντοιχισμένο καζανάκι

Πρόκειται για ειδική κατασκευή με την οποία η δεξαμενή και όλο το υπόλοιπο σύστημα από το καζανάκι τοποθετείται μέσα στον τοίχο. Για να τραβήξετε το καζανάκι, συνήθως χρειάζεται να πατήσετε κάποιο κουμπί τοποθετημένο είτε στον ίδιο τον τοίχο, είτε στο έδαφος. Είναι πολύ πιθανό να έχετε δει εντοιχισμένο καζανάκι σε κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια.

Τι είναι η εντοιχισμένη μπαταρία

Πρόκειται για το σύστημα της βρύσης που συναντάμε στον νιπτήρα ή και στη μπανιέρα. Για άλλη μια φορά, γίνεται μια ειδική κατασκευή έτσι ώστε το σώμα της μπαταρίας να είναι όλο μέσα στον τοίχο και να είναι ορατά μόνο ο μείκτης ή οι βάνες της.

Τι κερδίζω από αυτές τις ανακαινίσεις

Το μεγάλο όφελος αυτών των ανακαινίσεων είναι φυσικά το γεγονός ότι κερδίζετε πολύ χώρο και δημιουργείτε τη ψευδαίσθηση ότι το μπάνιο σας είναι πολύ μεγαλύτερο απ΄ότι είναι στη πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, αν το μπάνιο σας είναι μικρό, σίγουρα οι εν λόγω παρεμβάσεις θα σας βοηθήσουν να το κάνετε να φαίνεται πιο ευρύχωρο και λιγότερο κλειστοφοβικό.

Το άλλο μεγάλο κέρδος αυτής της ανακαίνισης είναι η πιο εύκολη συντήρηση και το καλύτερο καθάρισμα του μπάνιου. Δεδομένου ότι τα πιο επιρρεπή σε συγκέντρωση αλάτων και διαβρώσεις μέρη του μπάνιου μπαίνουν τώρα μέσα στους τοίχους, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για το σωστό καθάρισμα και τη συντήρηση τους.

Τι διαδικασία χρειάζεται;

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτή η ανακαίνιση δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη και απαιτεί ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, οπότε καλό θα ήταν να την εμπιστευθείτε σε κάποιο ειδικό συνεργείο, όπως αυτά της Chroma Decor. Από κει και μετά, το συνεργείο θα κάνει μια πρώτη εκτίμηση του χώρου και των εργασιών που θα πρέπει να γίνουν. Θα γίνει επίσης κι έλεγχος στα υδραυλικά και τους σωλήνες για να εξακριβωθεί η κατάσταση τους και να επιδιορθωθούν τυχόν προβλήματα. Εννοείται πως αν πρόκειται για καινούργιο μπάνιο, τότε η όλη δουλειά θα γίνει πιο σύντομα κι εύκολα.

Όσον αφορά την επιλογή λεκάνης και άλλων ειδών για την ανακαίνιση, καλό θα ήταν να γίνει μετά την εκτίμηση των ειδικών και με βάση τις συμβουλές και τις υποδείξεις τους. Είναι επίσης συνετό να μην επιλέξετε τις πιο φθηνές λύσεις για να μην έχετε προβλήματα στο μέλλον. Μια μέση επιλογή είναι πάντα το πιο ασφαλές στοίχημα.

Ρώτα και μάθε για ότι σε ενδιαφέρει και πάρε προσφορά για την Ανακαίνιση Μπάνιου  του σπιτιού σου, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2103474899 ή στο 6985811689.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rating*