Πώς να καθαρίσεις σωστά το παρκέ

Πώς να καθαρίσεις σωστά το παρκέ

Εάν δεν διαθέτεις πλακίδια στην οικία σου, αλλά πλακέ, θα έχεις διαπιστώσει πως ο σωστός καθαρισμός του δεν αποτελεί εύκολη διαδικασία. Θα πρέπει να γνωρίζεις ποια βήματα θα πρέπει να ακολουθηθούν, αλλά και τι υλικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις.

Αυτό που είναι σημαντικό στα ξύλινα πατώματα είναι να διατηρούνται λαμπερά στο πέρασμα του χρόνου. Το παρκέ μαζί με τα πλακίδια αποτελούν τα είδη πατώματος που αντέχουν στο χρόνο, αρκεί να τα φροντίζεις με σωστό τρόπο.

Σου παρουσιάζουμε τους τρόπους καθαρισμού του παρκέ, αλλά και τι λάθη θα πρέπει να αποφύγεις.
Αγόρασε προστατευτικά για τα πόδια των επίπλων
Το παρκέ φθείρεται εύκολα με την μετακίνηση των επίπλων όταν αυτά δεν φέρουν προστατευτικά. Τα τσοχάκια και τα pads σίγουρα θα επιλύσουν το πρόβλημα αυτό.

Το σκούπισμα
Όταν βάζεις ηλεκτρική σκούπα, το σκούπισμα θα πρέπει να γίνεται μόνο με την ειδική βούρτσα που είναι κατάλληλη για το παρκέ.

Το σφουγγάρισμα
Και το παρκέ σφουγγαρίζετε, αρκεί το νερό να μην είναι καυτό. Χρειάζεται χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες υγρό καθαρισμού. Το σφουγγάρισμα στο παρκέ θα πρέπει να γίνεται πάντα με νωπή σφουγγαρίστρα. Η σφουγγαρίστρα να μην είναι βρεγμένη.

Σκούπισμα με ύφασμα
Αμέσως μετά το σφουγγάρισμα μπορείς να περάσεις το παρκέ με ένα κατάλληλο για το παρκέ ύφασμα ώστε αυτό να στεγνώσει. Το τρίψιμο γίνεται με κυκλικές κινήσεις.

Γυάλισμα
Εάν το παρκέ δεν γυαλίζει θα πρέπει να ελέγξεις εάν χρησιμοποιείς καθαριστικό το οποίο δεν στο έχει συστήσει ο κατασκευαστής.

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *