Ανακαίνιση σαλονιού και υπνοδωματίου στον Αλιμο

Ανακαίνιση σαλονιού και υπνοδωματίου στον Αλιμο

Το παρακάτω έργο είναι συνέχεια από την  ανακαίνιση σπιτιού στο Αλιμο που έχετε δει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας.  Επιλέξαμε να αναρτήσουμε το συγκεκριμένο έργο σε πολλές φάσεις γιατί έτσι έγιναν  και οι εργασίες, όλες οι εργασίες που βλέπετε σε αυτό το έργο ανακαίνισης έγιναν  ενώ έμεναν οι ιδιοκτήτες μέσα στο σπίτι, γιαυτό σπάσαμε το έργο σε πολλές φάσεις.

Εδώ θα δείτε την ανακαίνιση ισογείου και συγκεκριμένα την ανακαίνιση σαλονιού και ενός δωματίου.  Αφού ενώσαμε τους δυο ορόφους με την κατασκευή εσωτερικής σκάλας έγιναν  οι απαραίτητες αποξηλώσεις και γκρεμίσματα στον όροφο. Όλο το έργο έγινε με γυψοσανίδα και ολοκληρώθηκε σε μια εβδομάδα, ξεκινήσαμε δηλαδή την δευτέρα και την Κυριακή παραδώσαμε τον εσωτερικό χώρο.

Οι εργασίες που έγιναν είναι οι εξής:

  • Αποξηλώσεις τριών τοίχων και αποκομιδή αδρανών υλικών και συγκεκριμένα γκρεμίσαμε έναν τοίχο που χώριζε δυο δωμάτια και τα μετατρέψαμε σε ένα μεγάλο δωμάτιο που έγινε και η κύρια κρεβατοκάμαρα του σπιτιού γιατί στον πάνω όροφο έχουμε άλλα δυο δωμάτια πιο μικρά, καθώς και δυο τοίχους στο διάδρομο και πήραμε ένα μέρος του ενός δωματίου και μεγαλώσαμε το σαλόνι του κατου ορόφου.
  • Ηλεκτρολογική εγκατάσταση με νέο πίνακα στον όροφο
  • Επένδυση τοίχων με γυψοσανίδα και συγκεκριμένα με ορθοστάτες 5εκ και διπλή γυψοσανίδα και μόνωση με νιτροβάμβακα 50 κιλών
  • Κατασκευή οροφών με κρυφό φωτισμό και σποτάκια σε όλη την οροφή και μόνωση πάνω στο σκελετό
  • Κατασκευή βεστιαρίου από γυψοσανίδα, κατασκευάσαμε έναν χώρο που ήταν παράγονος και ο μαραγκός τοποθέτησε απλά δυο επάλληλες πόρτες ντουλάπας
  • Ξηλώσαμε δυο μπαλκονόπορτες και τρία παράθυρα ξύλινα και αφού μετατρέψαμε την μια μπαλκονόπορτα σε παράθυρο ίδιον διαστάσεων με τα υπόλοιπα τοποθετήσαμε τέσσερα παράθυρα και μια μπαλκονόπορτα πάλι ξύλινα με διπλά ενεργειακά τζάμια (τα παράθυρα ήταν έτοιμα ένα μήνα πριν αρχίσουν οι εργασίες)
  • Στοκάρισμα και βάψιμο με πλαστικό χρώμα όλο τον όροφο

Στα δάπεδα δεν κάναμε κάτι γιατί έχουν μείνει άλλοι δυο χώροι στο σπίτι που θέλουν ανακαίνιση, είναι το ένα μπάνιο του κάτου ορόφου και η κουζίνα που είναι και το πιο δύσκολο κομματι γιατί στον πάνω όροφο δεν έχει κουζίνα και θα πρέπει να οργανωθεί σωστά για μα μην μείνει το σπίτι πολλές μέρες χωρίς κουζίνα, όταν ολοκληρώσουμε και αυτά  θα τοποθετηθεί πάτωμα προγυαλισμένο σε όλο τον όροφο ενώ στο διάδρομο και στον χώρο της κουζίνας θα τοποθετήσουμε μαρμαρά Νάξου.

Θέλετε να αλλάξετε το σπίτι σας; Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για προσφορά !

Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την ανακαίνιση στον Αλιμο

Σχετικά Έργα