Ανακαίνιση Σπιτιού στα βόρεια προάστια

Ανακαίνιση Σπιτιού στα βόρεια προάστια

Ο πελάτης μας κάλεσε μέσα από την φόρμα πρόσφορα ανακαίνισης σπιτιού να δούμε έναν από του τρεις ορόφους του σπιτιού που το είχε αγοράσει "έτυμο" από κάποιον κατασκευαστή....

Όταν φτάσαμε διαπιστώσαμε ότι ο πελάτης έχει έναν ολόκληρο όροφο άχρηστο χώρο στο σπίτι του και μετά από συζήτηση και κάποιες προτάσεις που τους κάναμε αποφασίσαμε και προχωρήσαμε στον προϋπολογισμού (κοστολόγηση) του έργου.

Ας περιγράψουμε λίγο την διαρρύθμιση που υπήρχε στον χώρο:

Κατεβαίνοντας από το σαλόνι προς το υποτιθέμενο μικρό «καθιστικό» έπρεπε να περπάτησες «τρεις διάδρομους» γιατί στο κέντρο του «καθιστικού»  είχαν την φαεινή ιδέα ο μηχανικός και ο κατασκευαστής να κτίσουν μια τουαλέτα και έτσι έμενε ενάμιση μέτρο καθιστικό. Ο χώρος κάτω από την σκάλα ήταν αποθήκη αλλά για άγνωστο λόγο ήταν ασοβάτιστη η μισή. Και είχε και δυο υπνοδωμάτια ένα κανονικό και ένα λίγο πιο μικρό.

Η δική μας πρόταση ήταν να ρίξουμε το μπάνιο και να μετατραπεί ο χώρος σε κανονικό καθιστικό και να μεταφέρουμε το μπάνιο στο μικρό υπνοδωμάτιο.  Και έτσι έγινε…

Μετά τον προϋπολογισμό (κοστολόγηση)  της ανακαίνισης  αρχίσαμε να ψάχνουμε τις λεπτομέρειες, όπως  χρώματα, τα πλακάκια, τα είδη υγιεινής, θερμαντικά σώματα, μπαταρίες κλπ….

Όταν όλα τα είχαμε διαλέξει ορίσαμε την ημερομηνία έναρξης τον εργασιών και το έργο άρχισε:

 • Γκρεμίσαμε  το παλιό μπάνιο και όλα τα παλιά πλακάκια στο δάπεδο σε όλον τον όροφο.
 • Μεταφέραμε τις ηλεκτρολογικές γραμμές που υπήρχαν πάνω στου τοίχους που έπεσαν.
 • Μεταφέραμε δυο σώματα καλοριφέρ
 • Νέα υδραυλική εγκατάσταση στο νέο μπάνιο με πίνακα υδροληψίας και χαλκοσωλήνα φ15 Τάλος
 • Το πλυντήριο και το στεγνωτήριο μεταφερθήκαν κάτω από την σκάλα στην «αποθήκη» που είχε ποια  φτιαχτή.
 • Κατασκευάσαμε οροφή με γυψοσανίδα στο νέο καθιστικό και με αυτόν τον τρόπο καλύψαμε ατέλειες στην οροφή (τρία διαφορετικά επίπεδα) και τοποθετήσαμε φωτιστικά (σποτ) με λάμπες led για περισσότερη οικονομία στο ρεύμα.
 • Σε έναν τοίχο του καθιστικού  ο πελάτης επέλεξε να κάνουμε επένδυση με πέτρα, έψαξε και βρήκε μια ιδιαίτερη πέτρα βότσαλο μεγάλο, δυσκολευτήκαμε λίγο να το βρούμε… τελικά το βρήκαμε και κάναμε και αυτήν την επιθυμία του πελάτη μας πράξη, το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό δείτε φωτογραφίες.
 • Στο νέο μπάνιο επιλέξαμε να βάλουμε μπανιέρα μεγάλη μιας και υπήρχε χώρος και ήταν και επιθυμία του πελάτη.
 • Η μπαταρία της μπανιέρας επιλέξαμε να είναι εντειχισμένη τριών εξόδων ντους, τηλέφωνο και ρουξουνι που να γεμίζει την μπανιέρα
 • Επιλέξαμε κρεμαστή λεκάνη με εντειχισμένο καζανάκι
 • Κόψαμε  με Νεροκοπή έναν τοίχο και μεγαλώσαμε την μπαλκονόπορτα που τοποθετήσαμε θερμοδιακοπτόμενο κούφωμα  exalco με ενεργειακά τζάμια και βαρέως τύπου ρολό με ηλεκτρικό μοτέρ.
 • Σπαπουλάραμε όλον τον όροφο γιατί ο κατασκευαστής τα είχε παραδώσει επί τοίχου και βάψαμε με πλαστικό χρώμα της vitex

Γκρεμίσματα

Υδραυλικές εργασίες

Κονιάματα

Επένδυση με πέτρα

Τοποθέτηση πλακιδίων

Ιδικές κατασκευές

Ιδικές κατασκευές - με γυψοσανίδα

 • Χρήστος Σ.

  Μας εκανε ολικη ανακαινιση στον οροφο και τα αποτελεσματα ηταν εκπληκτικα. Το συνεργειο τους ηταν υπομονετικο και ευγενικο. Πραγματοποιησαν ολες τις επιθυμιες μας ακομα και το γκρεμισμα ενος ολοκληρου μπανιου που το ειχαν ηδη φτιαξει γιατι δεν μας αρεσε η επιλογη μας στα πλακιδια, βγαζοντας τους εκτος προγραμματος. Μας ανακαινισαν το σαλονι,το μπανιο και ενα υπνοδωματιο με αψογα αποτελεσματα. Ειναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ και αψογοι χαρακτηρες. Τους Ευχαριστουμε πολυ και σιγουρα θα ξανασυνεργαστουμε στο μελλον μαζι τους.

  Χρήστος Σ.

PROJECT RELATED