Επένδυση Τοίχων με Γυψοσανίδα και Μόνωση

Επένδυση Τοίχων με Γυψοσανίδα και Μόνωση

Επένδυση τοίχων με γυψοσανίδα και μόνωση σε ολική ανακαίνιση σπιτιού στο καλαμάκι. Ο πελάτης μας ζήτησε στα δυο υπνοδωμάτια του πρώτου ορόφου  που είχαμε στην ανακαίνιση σπιτιού στο καλαμάκι  να βρούμε μια λύση για ηχομόνωση γιατί ήταν ακριβός κολλητά με το σαλόνι του σπιτιού.

Χτίσιμο Τοίχων με άλφα μπλοκ

Αρχικά επιλέξαμε να κτίσουμε τους τοίχους με άλφα μπλοκ που είναι ένα υλικό ηχομονωτικό, ο πελάτης ώμος μας ζήτησε επιπλέον μόνωση και επιλέξαμε να κάνουμε επένδυση τοίχου με γυψοσανίδα. Συγκεκριμένα τοποθετήσαμε σκελετό με ορθοστάτες 5 εκ και τοποθέτηση πετροβάμβακα 50 κιλών. Στη συνέχεια τοποθετήσαμε διπλή γυψοσανίδα και το αποτέλεσμα ήταν όταν μπαίνει κάποιος σε ένα από τα δυο δωμάτια να μην ακούει τίποτα άλλο από τους ήχους που υπάρχουν μόνο μέσα στο ίδιο το δωμάτιο.  Στο εσωτερικό του δωματίου τοποθετήσαμε κολλητές γυψοσανίδες.

Οροφές Γυψοσανίδας

Στις οροφές αφού μονώσαμε με διογκωμένη πολυστερίνη, τοποθετήσαμε σκελετό με κανάλια γυψοσανίδας και τοποθετήσαμε γυψοσανίδες ενώ στη συνέχεια προχωρήσαμε και στα σχέδια με κρυφούς φωτισμούς που θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες του έργου.

Σχαρώματα και μόνωση με πετροβάμβακα και διογκωμένη πολυστερίνη

Τοποθέτηση γυψοσανίδας και στοκάρισμα

Κρυφοί φωτισμοί

Σχετικά έργα