Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού στην Νίκαια

Ολική Ανακαίνιση Σπιτιού στην Νίκαια

Επισκεφτήκαμε το διαμέρισμα προς ολική ανακαίνιση σπιτιού στην Νίκαια μετά από αίτηση του πελάτη μέσα από την φόρμα για προσφορά ανακαίνισης σπιτιού του ιστότοπου μας, αφού ακούσαμε με μεγάλη προσοχή για τον όγκο των εργασιών και πώς το είχαν φανταστεί ότι μπορεί να γίνει αυτό κάναμε και τις  δίκες μας προτάσεις και προχωρήσαμε στις απαραίτητες μετρήσεις.

Συντάξαμε και παρουσιάσαμε έναν αναλυτικό προϋπολογισμό ολικής ανακαίνισης σπιτιού με τα κόστη για  κάθε εργασία ξεχωριστά σύμφωνα με αυτά που είχαμε συζητήσει με τον πελάτη μας  για να γνωρίζει τι και για ποιο λόγο πληρώνει.

Η προσφορά μας έγινε αποδεκτή και προχωρήσαμε στο επόμενο βήμα που ήταν η εκπόνηση σχεδίου. Σχεδιάσαμε και παρουσιάσαμε νέα σχέδια και κατόψεις.

Αφού συμφωνήσαμε για τις εργασίες που έπρεπε να γίνουν, τον χρόνο και το κόστος της ανακαίνισης σπιτιού προχωρήσαμε στην σύνταξη και υπογραφή του συμφωνητικού.

Αφού λοιπόν οριστικοποιήθηκε και το σχέδιο και το πρόγραμμα των απαραίτητων εργασιών, οι άρτια καταρτισμένοι τεχνικοί μας και τα συνεργεία τους, ανέλαβαν την διεκπεραίωση των εργασιών.

Οι εργασίες που έγιναν αναλυτικά:

Καθαιρέσεις (γκρεμίσματα):

Αρχικά τοποθετήσαμε κάδο για τα μπάζα καθώς και χωνιά για να μην ενοχλήσουμε σε καμία περίπτωση τους γείτονες και να είναι καθαροί όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της πολυκατοικίας.

Γκρεμίσαμε δυο τοίχους στο χολ και μεγαλώσαμε το σαλόνι που πλέον έγινε σαλονοτραπεζαρίας .

Στο μεγάλο μπάνιο γκρεμίσαμε το πατάρι γιατί ήταν άχρηστο γιατί ο κατασκευαστής είχε κάνει μια πόρτα 40εκ ύψος με αποτέλεσμα να μην χρησιμεύει σε κάτι το πατάρι στο μεγάλο μπάνιο. Αποξηλώσεις ειδών υγιεινής και πλακιδίων στα δυο λουτρά. Αποξηλώσεις ερμαρίων κουζίνας και δυο ντουλάπες  καθώς και τις μεσόπορτες.

Υδραυλικά & Θέρμανση

Λόγο της οικονομικής κρίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των πολυκατοικιών δεν βάζει πετρέλαιο με αποτέλεσμα τα διαμερίσματα τις εκάστοτε πολυκατοικίας να είναι χωρίς θέρμανση γι'αυτό προτείναμε στον πελάτη μας και εγκαταστήσαμε σύστημα θέρμανσης με μονοσωλήνιο για αυτόνομη θέρμανση με επιτοίχια μονάδα θέρμανσης στο μπαλκόνι.

Περάσαμε λοιπόν  νέες σωληνώσεις  με χαλκό για αυτόνομη θέρμανση με αναμονές στο μπαλκόνι του σπιτιού  γιατί ήταν απαραίτητη εργασία και έπρεπε να γίνει πριν  τοποθετήσουμε τα  πλακάκια σε όλο το σπίτι μια εργασία δηλαδή που δεν μπορούσε να γίνει μετά που θα  χρειαζόταν πάλι σκαψίματα και μερεμέτια  και το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερο από ότι κόστισε σε αυτή τη φάση του έργου.

Υδραυλικά

Αντικαταστήσαμε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης με σωλήνες χαλκού talos  και pvc αντίστοιχα καθώς και τα σιφόνια δαπέδου στα λουτρά. Βρύσες στα μπαλκόνια του σπιτιού που δεν υπήρχαν και γραμμές  ηλιακού θερμοσίφωνα.

Ηλεκτρολογικά
  • Αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα.
  • Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε όλο το σπίτι με νέες καλωδιώσεις και νέες ενισχυμένες γραμμές γιατί το παλιό δίκτυο ήταν απαρχαιωμένο.
  • Νέες παροχές για πρίζες tv  (κεραίες) σε κάθε χώρο καθώς και γραμμές τηλεφώνου.
  • Παροχές δικτύου data από μια πρίζα σε κάθε χώρο (δωματίου) για καλύτερη απόδοση του internet.
  • Μελέτη και εγκατάσταση παροχών συναγερμού και τοποθετήσετε χωνευτές παγίδες συναγερμού στα κουφώματα.
  • Τοποθέτηση πριζοδιακοπτών και σύνδεση ηλεκτρικών συσκευών.
Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου

Αφού επιλέξαμε τα πλακάκια από τη μεγάλη γκάμα πλακιδίων ιταλικής και ισπανικής προέλευσης  που διαθέτουμε στο γραφείο μας , προχωρήσαμε στην προμήθεια  και τοποθέτηση πλακιδίων στα δάπεδα εσωτερικά του διαμερίσματος καθώς και στους εξώστες (βεράντες) αφού βέβαια προηγήθηκαν κάποιες προεργασίες στα μωσαϊκά για καλύτερη πρόσφυση της κόλας επάνω στο μωσαϊκό.
Η τοποθέτηση των πλακιδίων έγινε με ιδικά σύστημα αλφαδοποίησης πλακιδίων για να αποφύγουμε τυχών ατέλειες στα πλακάκια του δαπέδου.

Καθαιρέσεις (γκρεμίσματα):

Υδραυλικά & Θέρμανση

Ηλεκτρολογικά

Τοποθέτηση πλακιδίων δαπέδου