Πατητή τσιμεντοκονία σε πάγκο κουζίνας

Πατητή τσιμεντοκονία σε πάγκο κουζίνας

Ο πελάτης μας κάλεσε να δώσουμε οικονομική προσφορά για την τοποθέτηση πατητής τσιμεντοκονίας σε πάγκο κουζίνας. Δώσαμε την προσφορά μας η οποία έγινε αποδεκτή και προχωρήσαμε στην εκτέλεση του έργου τοποθέτησης πατητής τσιμεντοκονίας στον πάγκο της κουζίνας.

 

Στο συγκεκριμένο έργο δεν κάναμε μονό την πλάτη της κουζίνας με πατητή τσιμεντοκονία εκεί δηλαδή που έχουμε συνηθίσει να τοποθετούμε πλακάκια αλλά σε συνεννόηση με τον μαραγκό που έχει αναλάβει την ανακίνηση της κουζίνας τοποθετήσαμε πάγκο με κόντρα πλακέ θαλάσσης αντί για τον κλασικό βακελιτικό πάγκο και τοποθετήσαμε πατητή τσιμεντοκονία και στον πάγκο.

Η διαδικασία που ακλουθήσαμε:

  • Έλεγχος για σαθρά σημεία στον τοίχο και επισκευή με επισκευαστικό υλικό
  • Χαλαζιακό αστάρι σε όλες τις επιφάνειες που θα τοποθετήσουμε την πατητή τσιμεντοκονία για μια σωστή πρόσφυση του υλικού μας
  • Άπλωμα με οδοντωτή σπάτουλα του υλικού της πατητής τσιμεντοκονίας και από πάνω απλώνουμε υαλόπλεγμα το οποίο πιάνει τοίχο και πάγκο και πάτημα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχουμε σκασίματα (ρωγμές στην πατητή τσιμεντοκονία).
  • Αφού αφήσαμε να στεγνώσει η πρώτη στρώση προχωρήσαμε στην δεύτερη στρώση πατητής τσιμεντοκονίας δημιουργώντας και τα επιθυμητά νερά (σχέδια) για να έχουμε μια καλαίσθητη τεχνοτροπία.
  • Αφήσαμε το υλικό να στεγνώσει καλά και τρίψαμε την πατητή τσιμεντοκονία
  • Αφού ξεσκονίστηκε καλά με ηλεκτρική σκούπα περάσαμε το αστάρι και στην συνέχεια βερνίκι γυαλιστερό το οποίο επέλεξε ο πελάτης.

Δείτε τις φωτογραφίες από το συγκεκριμένο έργο