Τοποθέτηση πλακιδίων

Ανακαίνιση με τοποθέτηση πλακιδίων για άρτια αισθητική και λειτουργικότητα

Η αλλαγή ή τοποθέτηση πλακιδίων είναι πλέον από τα must σε κάθε ανακαίνιση. Το πλακάκι έχει αναδειχθεί ο βασιλιάς της διακόσμησης και το βλέπουμε πλέον όχι μόνο σε μπάνια και κουζίνες, αλλά και σε σαλόνια ή ακόμη και παιδικά δωμάτια. Επιπλέον, το πλακάκι τοποθετείται τόσο στο πάτωμα όσο και στον τοίχο.

Γιατί όμως τόσο μεγάλη προτίμηση; Η απάντηση είναι σχετικά απλή: τα πλακάκια προσφέρουν άριστη μόνωση και προστασία από την υγρασία και είναι και πάρα πολύ εύκολο να καθαριστούν αλλά και να αλλαχτούν αν πάθουν κάποια ζημιά.

Η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να φαντάζει πολύ απλή, αλλά στη πραγματικότητα πρόκειται για μία πολύπλοκη διαδικασία που αν δεν γίνει σωστά, θα προκύψουν πολλά προβλήματα. Μόνο έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να εγγυηθούν ένα άρτιο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά αποτέλεσμα.

Πως κάνουμε μία τοποθέτηση πλακιδίων

Επιλογή πλακιδίων: Εννοείται ότι το κλειδί για την όλη διαδικασία είναι η επιλογή των πλακιδίων που θα ταιριάζουν όσο το δυνατόν καλύτερα με τα γούστα και το στιλ του χώρου σας ή το στιλ που θέλετε να του δώσετε. Οι ειδικοί μας συνεργάτες όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα σχέδια και τα χρώματα που θέλετε από την τεράστια ποικιλία των υψηλής ποιότητας και μοντέρνας αλλά και κλασικής αισθητικής πλακιδίων μας, αλλά και θα σας δείξουν και διάφορα τελειωμένα projects αλλά και μια απεικόνιση του δικού σας project για να καταλάβετε καλύτερα πως θα είναι το σπίτι σας. Στη συνέχεια θα γίνουν μετρήσεις από ειδικούς στο χώρο σας για να καθοριστούν οι εργασίες που πρέπει να γίνουν αλλά και η ποσότητα πλακιδίων που θα πρέπει να προμηθευτείτε.

Ξήλωμα των προηγούμενων πλακιδίων και προετοιμασία της επιφάνειας: Αν η επιφάνεια στην οποία θέλετε να βάλετε τα νέα σας πλακίδια έχει ήδη πλακάκια, τότε αυτά θα πρέπει να αφαιρεθούν προσεκτικά. Μετά την αφαίρεση τους, θα ακολουθήσει μία ειδική προετοιμασία της επιφάνειας που θα δεχτεί τα νέα πλακίδια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η εν λόγω επιφάνεια θα μονωθεί και θα στεγανοποιηθεί. Παρόμοια διαδικασία ακολουθείται και γα επιφάνειες που δεν έχουν ήδη πλακάκια.

 

Τοποθέτηση, αρμολόγηση και φινίρισμα

Αφού προετοιμαστούν οι επιφάνειες, θα τοποθετηθούν τα πλακίδια και κατόπιν θα μπει στη θέση του και ο χρωματιστός αρμός, ο οποίος μπορεί να έχει πολλά χρώματα, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με τα πλακάκια σας αλλά και το look που θέλετε να έχει ο χώρος σας. Στη συνέχεια θα γίνει και το απαραίτητο φινίρισμα και η διόρθωση μικροατελειών, έτσι ώστε το έργο να είναι όσο το δυνατόν πιο άψογο όταν θα σας παραδοθεί. Εννοείται ότι μετά την παράδοση, οι ειδικοί τεχνικοί μας θα σας απαντήσουν και όποιες απορίες μπορεί να έχετε σχετικά με το καθάρισμα και τη συντήρηση των νέων πλακιδίων σας.

Η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί πραγματικά να αλλάξει σημαντικά έναν χώρο, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά. Πρόκειται όμως για μία σύνθετη διαδικασία που πρέπει να γίνει από ειδικούς. Στην ΧΡΩΜΑ DECOR θα βρείτε τους καλύτερους της αγοράς για εγγυημένα τέλεια αποτελέσματα.

Ζητήστε προσφορά για τοποθέτηση πλακιδίων