Βαρεθήκατε το Χρώμα των Τοίχων σας; Δείτε τις καλύτερες Ιδέες για Βάψιμο Σπιτιού

Ανανεώσετε το σπίτι σας με τις Βάψιμο Σπιτιού ιδέες

Ανανεώστε το σπίτι σας με τις βάψιμο σπιτιού ιδέες

Αργά ή γρήγορα το σπίτι στο οποίο ζούμε θα μας φαίνεται βαρετό. Αν περνάς κάθε μέρα και ώρα σου σε έναν χώρο που παραμένει ίδιος και απαράλλαχτος είναι απολύτως φυσικό να τον βαρεθείς και να θελήσεις να του κάνεις κάποια αλλαγή, γι’ αυτό και οι ανακαινίσεις έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς. Μπορεί ακούγοντας τη λέξη ανακαίνιση ο νους μας να πηγαίνει σε γκρεμίσματα τοίχων, αλλαγές κουφωμάτων και επίπλων αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μία ανακαίνιση θα πρέπει να είναι τόσο ριζική και «μπελαλίδικη» για να ανανεώσει έναν χώρο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το βάψιμο από μόνο του αρκεί για να πάρει νέα πνοή και να γίνει ξανά μοναδικός ένας χώρος που έχουμε συνηθίσει, γι’ αυτό και οι βάψιμο σπιτιού ιδέες είναι πολύ σημαντικές

Εννοείται ότι όσο πιο πρωτοποριακό και μοναδικό είναι το βάψιμο σε έναν χώρο τόσο πιο πολύ θα ανανεωθεί. Με άλλα λόγια, το χρώμα αλλά και η τεχνοτροπία βαψίματος στους τοίχους σας θα πρέπει να είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που είχανε προηγουμένως. Ας δούμε λοιπόν μερικές βάψιμο σπιτιού ιδέες για να επιλέξετε τις καλύτερες για σας!

Τέρμα οι μονόχρωμοι τοίχοι: ζήτω το color blocking!

Το Color blocking αποτελεί πλέον τη κυρίαρχη τάση στο βάψιμο τοίχων και φυσικά πάνω σε αυτή θα στηριχτούν οι προτάσεις μας. Με απλά λόγια, η τάση αυτή επιβάλλει τα πολλά χρώματα σε έναν τοίχο. Οι μονόχρωμοι τοίχοι λοιπόν πλέον ανήκουν στο παρελθόν – ειδικά οι λευκοί – , αν το σπίτι σας θέλετε να είναι πραγματικά μοντέρνο και να ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις του interior design, τότε οι τοίχοι σου θα πρέπει να αποκτήσουν χρώμα!

Color blocking

Άλλο χρώμα χαμηλά, άλλο ψηλά

Άλλο χρώμα χαμηλά, άλλο ψηλά Η πιο δημοφιλής εφαρμογή του color blocking είναι και η πιο απλή. Απλά επιλέξτε να βάψετε τον τοίχο σας μέχρι ενός σημείου με ένα χρώμα και από κείνο το σημείο και μετά με ένα άλλο. Έτσι θα επιτύχετε μία όμορφη διχρωμία η οποία θα αλλάξει σίγουρα τον τρόπο που βλέπετε το σπίτι σας. Εννοείται πως δεν είστε σε καμία περίπτωση υποχρεωμένοι, να βάψετε όλους τους τοίχους σας με τα ίδιο χρώματα! Πειραματιστείτε και «κάντε τρέλες»!

Γεωμετρικά σχήματα

Άλλη μία πολύ δημοφιλής μορφή color blocking είναι να βάψετε έναν τοίχο ένα χρώμα και να το «σπάσετε» ζωγραφίζοντας και γεμίζοντας γεωμετρικά σχήματα – κύκλους, τρίγωνα, τετράγωνα – με άλλο χρώμα ή χρώματα. Εννοείται ότι αυτή η τεχνοτροπία είναι πιο δύσκολη και απαιτητική από τη προηγούμενη, αλλά για έναν ειδικά καταρτισμένο βαφέα θα είναι απλά παιχνιδάκι.

Βάψιμο με Γεωμετρικά σχήματα

Τονίστε συγκεκριμένα σημεία

Αν δεν θέλετε να κάνετε πολύ έντονο color blocking μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα για να τονίσετε συγκεκριμένα σημεία του κάθε δωματίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να ζωγραφίσετε και να βάψετε γεωμετρικά σχήματα – σε σχετικά μικρό μέγεθος και με σχετικά απλό σχέδιο και τεχνοτροπία – στα σημεία που θέλετε να τονίσετε και να τραβήξετε τη προσοχή των επισκεπτών σας. Με αυτή τη μέθοδο λοιπόν σπάτε τη μονοτονία του χρώματος του τοίχου αλλά καταφέρνετε και να κατευθύνετε το βλέμμα και τη προσοχή των επισκεπτών σας ακριβώς στο σημείο που θέλετε.

μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα για να τονίσετε συγκεκριμένα σημεία του κάθε δωματίου

Τι χρώματα να επιλέξω;

Εδώ η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: ό,τι σας αρέσει και σας ταιριάζει! Κάποιοι προτιμούν αλληλοσυμπληρούμενα χρώματα όπως ας πούμε το πράσινο και το κίτρινο. Άλλοι πάλι επιλέγουν χρώματα που είναι αντίθετα ή γενικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους έτσι ώστε να γίνει πιο έντονο το αποτέλεσμα του color blocking. Κάποιοι πάλι επιλέγουν και pal χρώματα για να κάνουν τη διχρωμία ή τη πολυχρωμία λίγο πιο διακριτική.

τι χρώμα να βάψω τους τοίχους: Όπως και να έχει, όσον αφορά το βάψιμο του σπιτιού σας, το παν είναι να έχετε φαντασία και διάθεση για πειραματισμό.  Αν χρειάζεστε έμπνευση ή βοήθεια, επικοινωνήστε μαζί μας για βάψιμο σπιτιού ιδέες για το σπίτι ή το χώρο σας.

Ζητήστε προσφορά για βάψιμο σπιτιού  – 2103474899 – 6985811689

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *