γυψοσανίδες

Γιατί οι γυψοσανίδες είναι must για μία σύγχρονη ανακαίνιση

Ο όρος «ξηρά δόμηση» είναι κάτι που ακούγεται όλο και περισσότερο όταν μιλάμε για κατασκευές σπιτιών ή ανακαινίσεις. Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι περίπλοκο και παράξενο, αλλά στη πραγματικότητα είναι ένας πιο «επιστημονικός» τρόπος να αναφερθούμε σε κατασκευές με γυψοσανίδες. Γιατί όμως είναι οι γυψοσανίδες τόσο δημοφιλείς στις ανακαινίσεις;

Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: πρόκειται για ένα εύκολο στη χρήση και τοποθέτηση υλικό το οποίο παρέχει μεγάλη ελευθέρια στη διαμόρφωση ενός εσωτερικού χώρου.

Με τη κατάλληλη μελέτη και τοποθέτηση, οι γυψοσανίδες μπορούν να τοποθετηθούν παντού και να έχουν πολλές λειτουργίες κι εφαρμογές. Μπορούν τα χρησιμοποιηθούν σαν διαχωριστικά χώρων, να δημιουργήσουν εσοχές, να τοποθετηθούν στο ταβάνι για τη κατασκευή ψευδοροφών ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν μέχρι και σε κουζίνες και να τοποθετηθούν και ράφια ή και ντουλάπια πάνω τους.

Μεγάλη σημασία σε όλες τις παραπάνω εφαρμογές, παίζει η μελέτη του χώρου και ο σχεδιασμός του project, πράγματα που πρέπει να γίνουν από ειδικούς.

Πέρα όμως από τα παραπάνω, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη η ξηρά δόμηση, ας τους δούμε.

Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι γυψοσανίδες

Έχουν όλα τα προτερήματα του φυσικού γύψου: Ο φυσικός γύψος, από τον οποίο κατά κύριο λόγο αποτελούνται οι γυψοσανίδες, είναι ένα κατασκευαστικό υλικό το οποίο είναι διάσημο για το γεγονός ότι επιτρέπει τη σωστή ανακύκλωση του αέρα σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι ο αέρας σε έναν χώρο που έχει κατασκευαστεί ή ανακαινιστεί με βάση τις γυψοσανίδες, είναι  καθαρότερος και υγιέστερος από τον αέρα σε έναν συμβατικά κατασκευασμένο χώρο. Επιπλέον, ο φυσικός γύψος, ο οποίος υπάρχει σε μεγάλη αφθονία στη χώρα μας, δημιουργεί ένα εξαιρετικό μικροκλίμα στους χώρους στους οποίους τοποθετείται καθώς όχι μόνον διατηρεί τη θερμοκρασία και την υγρασία σε σταθερά επίπεδα, αλλά αποτρέπει και την ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών και  μικροβίων.

  • Φέρνουν την επανάσταση στη δόμηση: Οι γυψοσανίδες αποτελούν τη βάση ενός νέου και πρωτοποριακού τρόπου δόμησης ο οποίος όχι μόνο είναι πιο απλός από τον συνηθισμένο αλλά είναι και πιο ασφαλής, έχει μικρότερο κόστος και σέβεται το περιβάλλον. Υπάρχουν ήδη πολλοί κατασκεαστές αλλά και διακοσμητές που αναγνωρίζοντας τα πολλά και πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της σύγχρονης δόμησης, χρησιμοποιούν αποκλειστικά γυψοσανίδες με μεταλλικό σκελετό και μόνωση από ορυκτοβάμβακα στους εσωτερικούς χώρους που κατασκευάζουν.
  • Είναι απόλυτα ασφαλείς και σέβονται την υγεία μας: Ο φυσικός γύψος, η πρώτη ύλη των γυψοσανίδων, έχει ακριβώς το ίδιο pH με το ανθρώπινο δέρμα και δεν έχει καμία απολύτως ουσία που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την υγεία ή να προκαλέσει αλλεργίες. Είναι μάλιστα ένα υλικό τόσο ασφαλές και υγιεινό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην ορθοπεδική και στην οδοντιατρική.

Όλοι θέλουμε ο χώρος μας να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός, ασφαλής και φυσικά να έχει και μία αισθητική που να ταιριάζει με το γούστο, το στιλ και τα δικά μας κριτήρια ομορφιάς. Οι γυψοσανίδες λοιπόν, είναι η πλέον κατάλληλη λύση για να πετύχουμε όλα αυτά. Η τιμή τους είναι πολύ προσιτή και τα οφέλη τους πολύ μεγάλα, γι’ αυτό και πρέπει να αποτελούν must για κάθε σύγχρονη ανακαίνιση.  Εννοείται πως οι τεχνίτες  μας θα σας προτείνουν τη καλύτερη λύση για το χώρο και το γούστο σας, στη καλύτερη τιμή.

ιδέες όμορφων οροφών πολλαπλών επιπέδων από γυψοσανίδες