Πατητή τσιμεντοκονία

Πατητή Τσιμεντοκονία: Ιδανική λύση για κάθε ανακαίνιση

Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα καθαρά ελληνικό προϊόν το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια κυρίως στα νησιά, αλλά πλέον έχει γίνει πάρα πολύ δημοφιλές και στις ανακαινίσεις αλλά και στις κατασκευές σπιτιών σε πόλεις. Αυτό που κάνει να ξεχωρίζει την πατητή από την κλασική τσιμεντοκονία, είναι το γεγονός ότι ενώ η κλασική χρησιμοποιείται σαν βάση στην οποία θα τοποθετηθεί πάνω της άλλο υλικό ενώ η πατητή είναι το τελικό υλικό και δεν επικαλύπτεται.

Μοντέρνο χώρο εύκολα και γρήγορα με πατητή τσιμεντοκονία

Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη πατητή τσιμεντοκονία

Ιδιότητες

Στεγανότητα: Η πατητή τσιμεντοκονία είναι πλήρως αδιάβροχη, πράγμα που επιτρέπει τη χρήση της τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, ενώ συχνά κατασκευάζονται μέχρι και μπανιέρες και νιπτήρες από αυτήν. Επίσης προσφέρει άριστη θερμομόνωση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται κατά κόρον στα νησιά.

Προσαρμοστικότητα: Η πατητή τσιμεντοκονία είναι «τελικό προϊόν», οπότε στην ουσία θα είναι αυτό που θα βλέπετε αυτό και οι καλεσμένοι σας στα πατώματα, τους τοίχους αλλά και σε άλλα μέρη του σπιτιού σας. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα γούστα και τις ανάγκες σας. Μπορεί να πάρει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων ενώ κατά την εφαρμογή της μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές τεχνοτροπίες.

Ευκολία στην τοποθέτηση: Το υλικό αυτό ξεχωρίζει από το γεγονός ότι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια, χωρίς να χρειαστεί αυτή να ξηλωθεί ή να ξυθεί. Με άλλα λόγια, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από ήδη υπάρχον πάτωμα ή τοίχο με σχεδόν μηδενική προεργασία. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία τοποθέτησης του υλικού είναι εύκολη, ωστόσο αν δεν γίνει όπως πρέπει σε κάποια σημεία, μπορεί να δημιουργηθούν – αισθητικά κυρίως – προβλήματα, γι’ αυτό και καλό είναι η διαδικασία να γίνει από κάποιον ειδικό.

Απόλυτα φυσικό κι Ελληνικό: Κύρια συστατικά αυτής της τσιμεντοκονίας είναι η θηραϊκή γη, η υδράσβεστος, η χαλαζιακή άμμος και το κεραμάλευρο. Όλα είναι ελληνικά και απόλυτα φυσικά, πράγμα που σημαίνει ότι η πατητή τσιμεντοκονία είναι φιλική προς το περιβάλλον αλλά δεν ενέχει και κινδύνους για τα άτομα που θα ζουν σε χώρους που έχει τοποθετηθεί, καθώς δεν περιέχει κανένα τοξικό υλικό.

Τεράστια ανθεκτικότητα: Αν επικαλυφθεί με βερνίκι, στην ουσία γίνεται άτρωτη! Δεν παρουσιάζει ρωγμές, δεν τρίβεται, δεν συστέλλεται και διαστέλλεται εξαιτίας της θερμοκρασίας του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος, δεν σπάει και γενικά έχει τεράστια αντοχή στον χρόνο. Θα είναι για πάντα όπως την μέρα που τη τοποθετήσατε.

 

Εφαρμογές

Τοποθέτηση σε δάπεδο: Αυτή είναι και η πιο συνηθισμένη εφαρμογή της πατητής τσιμεντοκονίας, καθώς μπορεί πολύ εύκολα να δώσει μια πρωτότυπη και πολύ μοντέρνα αισθητική σε οποιονδήποτε χώρο. Σε περίπτωση ανακαίνισης, συνήθως απλά τοποθετείται πάνω από το ήδη υπάρχον υλικό.

Τοποθέτηση σε  τοίχο: Μπορεί να τοποθετηθεί και σε τείχους, τόσο εξωτερικούς όσο κι εσωτερικούς με τον ίδιο τρόπο που τοποθετείται και στα δάπεδα, αλλά θα χρειαστεί να γίνει μία μικρή προετοιμασία πρώτα.

Τοποθέτηση σε μπάνιο: Όχι μόνο μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε τοίχο όσο και σε δάπεδο, αλλά μπορούν να κατασκευαστούν και νιπτήρες και μπανιέρες από αυτήν!

Η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να ανανεώσει και να εκμοντερνίσει οποιονδήποτε χώρο εύκολα και γρήγορα, θα πρέπει όμως να τοποθετηθεί από ειδικό για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων…

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για συμβουλές και τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά και για κάποιο έργο ανακαίνισης.