Βάψιμο σπιτιού όλα όσα πρέπει να ξέρετε

βαψιμο σπιτιου μοσχατο

Σχεδιάζετε να βάψετε το σπίτι σας και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Εμείς θα σας λύσουμε όλες τις απορίες γύρο από το βάψιμο σπιτιού. Εάν πρόκειται για βάψιμο σπιτιού που ήδη μένετε μέσα θα πρέπει να καλύψετε τα πράγματα του σπιτιού σας με νάιλον και χαρτιά για να αποφύγετε  τις σκόνες και να μην λερωθούν με μπογιά από τις πιτσιλιές που πετάει το ρολό και το πινέλο.

Βάζουμε χαρτοταινίες σε πόρτες και παράθυρα τις οποίες φροντίζουμε να κολλήσουν καλά για μην έχουμε απρόοπτα όταν τελειώσει το βάψιμο. Αν πρόκριτε για βαμμένα αλουμίνια χρησιμοποιήστε μπλε χαρτοταινία η οποία δεν αφήνει κόλα στην επιφάνια. Αφού έχουμε καλύψει τα έπιπλα και έχουμε μονώσει τα κουφώματα προσχωρούμε στην προετοιμασία των τοίχων που πρόκριτε βάψουμε.

Οι επιφάνειες θα πρέπει να είναι λείες για να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι πριν αρχίσουμε τις εργασίες για το βάψιμο να τρίψουμε ελαφρά με ένα γυαλόχαρτο όλες τις επιφάνειες που πρόκειται να βαφτούν . Είτε πρόκριτε για βάψιμο τοίχου είτε για βάψιμο πορτών οι διαδικασίες είναι σχεδόν ίδιες, το μόνο που αλλάζει είναι η μπογιά με την οποία θα βαφτούν οι επιφάνειες.

θα σας εξηγήσω σε επόμενο άρθρο τι πρέπει να προσέξουμε στο βάψιμο εσωτερικών  πορτών

Προετοιμασία βάψιμο σπιτιού

Ελέγχουμε όλες τις επιφάνειες για τοίχων σκασμένα και φουσκωμένα χρώματα. Ξύνουμε με μια σπάτουλα τα σκασμένα χρώματα μέχρι να απομακρυνθούν όλα τα σαθρά,  αν δούμε ότι έχουν γίνει μερεμέτια που δεν θα καλυφτούν με το χρώμα φροντίζουμε να τα στοκάρουμε με ακρυλικό στόκο είτε σε σκόνη είτε έτοιμο ακρυλικό στόκο.

Όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία με τα στοκαρίσματα τρίβουμε όλα τα μερεμέτια αλλά και ολόκληρες τις επιφάνειες που πρόκριτε να βαφτούν ελαφρά για να είναι πιο λείες απαλλαγμένες από διάφορα μπιμπίκια  που μπορεί να έχουν μείνει από το προηγούμενο βάψιμο σπιτιού.

Ασταρώνουμε τις επιφάνειες με το κατάλληλο αστάρι νερού κατά προτίμηση  που είναι και οικολογικό  για μια καλύτερη πρόσφυση του χρώματος.

Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους;

Η επιλογή του χρώματος είναι μια προσωπική υπόθεση και θα πρέπει να το επιλέξετε εσείς αφού για το δικό σας σπίτι πρόκειται. Επισκεφτείτε λοιπόν  το χρωματοπωλείο της γειτονιά σας και επιλέξτε τα χρώματα που θα βάψετε, εκεί θα βρείτε χρωματολόγια με χιλιάδες αποχρώσεις οπότε σίγουρα θα βρείτε το χρώμα που σας ταιριάζει.

Αποφύγετε να βάψετε με σκούρα χρώματα αν πρόκριτε για μικρούς χώρους.

 

Αν νομίζετε ότι χρειάζεστε βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας!

Τηλ.:2103474899   Κιν.: 6985811689

Add your comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *